EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19510

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Karel Vermeerenplantsoen

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Oorlogsmonumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Levensboom (1)

Beschrijving

Onthulling van de Levensboom door Burgemeester Rob van Gijzel en Initiatiefnemer Heer J. van Putten. Dit monument staat in de Stadstuin a/d Ten Hagestraat. Een mooie locatie en een bijzondere gift van de Hr van Putten aan Eindhoven. Juist op de dag dat de mensen in Buchenwald werden herdacht.


Geplaatst op

12-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Een monument ter nagedachtenis aan de 1,1 miljoen doden in de concentratiekampen. Een initiatief van de 86-jarige J. van Putten die zelf in kamp Buchenwald heeft gezeten. Het kunstwerk is vervaardigd door de Limburgse kunstenaar Han van Wetering. Deze staat bekend om zijn kleurrijk beschilderde bronzen kunstwerken. En dat is het ook geworden. Een levensboom met uitgezaagde 'schijven' die eruit steken, drie tulpen aan de takken en een leeuw bovenop. Op de stam een kil rekensommetje met als uitkomst 1.100.000 KZ-doden. Bron: ED


Datum: 21-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Het stadsparkje tussen de Smalle Haven en de Vestedatoren in Eindhoven ( de plek waar dit monument staat) wordt naar Eindhovenaar Karel Vermeeren, zie foto 1382, genoemd. Dat zegt de Henri van Abbestichting. De stichting had dit voorstel gedaan en heeft nu 'informeel gehoord' dat de gemeente akkoord is. Karel Vermeeren leefde van 1 februari 1912 tot 4 mei 1998. Hij was bekend als Eindhoven-kenner bij uitstek. De Henri van Abbestichting is blij met de naamgeving van het parkje, maar schrijft in een brief aan B en W ongelukkig te zijn met de recente plaatsing van een oorlogsmonument.
Dat komt volgens de stichting op deze plek niet tot zijn recht.
Het parkje wordt te veel bezocht en bezoedeld door stappende jongeren, aldus de stichting. Bron: ED


Datum: 01-04-2012
Naam: Jan Luiten  
img

Ik kan helaas geen enkele bewondering opbrengen voor dit beeld. Naar mij is gezegd, is het ter herinnering aan de doden in alle concentratiekampen omdat het oorspronkelijk bedoeld was ter herinnering aan de doden in een concentratiekamp waarin geen enkele Eindhovenaar is gestorven.