EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19899

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Overige Scholen / Onderwijs

Onderwerp 3.:

Levensschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Levensschool

Beschrijving

De Levensschool was een instelling waar jonge mensen die al werk hadden één dag per week naartoe gingen. Ik was 15 en ik werkte bij de Post, dus ook ik moest mijn twee jaar daar afmaken. Wij gingen naar de Levensschool op de Boschdijk. Veel jongens van Philips zaten bij mij in de groep. Ik was op vrijdag van september 1967 tot augustus 1969 in de groep V.d. Boomen. Alles bij elkaar wel een leuke tijd.


Geplaatst op

14-05-2009

Reacties:

Datum: 14-05-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Ik heb ook op deze school gezeten en ook bij meneer V.d. Boomen, hij was een van de aardigste meesters. Ik weet niet meer welke dag, maar het was samen met mijn tweelingbroer Willie van den Heuvel, Tjeu Swinkels uit Breugel en een zekere De Laat en V.d. Wal uit Best. Verder heb ik maar weinig namen onthouden. Het was voor mij in ieder geval een leuke periode.


Datum: 10-06-2009
Naam: Toon en Ria van der Heijden  
img

Echt leuk om deze foto tegen te komen. Mijn man heeft dezelfde foto ook nog. Hij staat zelf ook op de foto, de bovenste rij en dan helemaal rechts, Toon(tje) van der Heijden. Misschien kent iemand van deze foto hem nog?


Datum: 13-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Toon van der Heijden - Ik herinner me wel iemand met die naam, ja. Dat hij zelf deze foto heeft! De foto is genomen met mijn toestel. Dat had ik een keer meegenomen en de foto is genomen door een van de groepsleiders, ik denk de sportgroepsleider. Ik heb nog een paar foto's meer van deze groep, ook van ons fietsreisje naar Limburg aan het eind van het eerste jaar. De gezichten ken ik wel maar de meeste namen ben ik echt kwijt - 40 jaar geleden! Er was er een die heette Lodewijks (volgens mij heeft hij later een café gehad op de Woenselse Markt of hoek Slagerstraat), en een andere had een Engelse naam (onderste rij wit t-shirt). De meeste jongens waren van Philips en ook nog van dezelfde afdeling, dus ik was al snel een vreemde eend in de bijt. Dat heb ik zo nu en dan ook moeten weten, ook!
Van de Boomen is later directeur geworden in de nieuw gebouwde levensschool aan de Amundsenlaan. De man moet nu zeker 80-85 zijn!


Datum: 10-08-2009
Naam: Wim Habraken  

Onderste rij wit t-shirt - ik herinner me opeens dat dit George Todd moet zijn.


Datum: 03-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Ik ging in 1960 naar de levensschool Het Anker (mijnheer Faassen en Pim Smit) in het Hemelrijken. Ik werkte toen bij Philips. Ik dacht dat Faassen ook directeur van de school op de Boschdijk was. Hij woonde in Den Bosch. En wij gingen ook naar Limburg, naar Wijlre.


Datum: 22-05-2010
Naam: Jacqueline Soons  
img

Dit was vroeger de Theresiaschool van de Paulusparochie. Mijn zuster Jenny van Hout-Soons ging hier naar de lagere school.


Datum: 20-10-2011
Naam: Peter Vervoort  
img

In mijn lagere schooltijd (rond 1958/1963) woonde er een George Todd in de buurt van het Vredesplein. Later in onze werkzame periode woonde genoemde persoon op de Barrierweg (naast de toen aanwezige slijterij). George werkte toen volgens mij bij Delicatessen/Fijne Vleeswaren groothandel Ad Smaling.


Datum: 10-09-2014
Naam: Ans van Trigt  
img

Zou het kunnen zijn dat George Todd de zoon was van ?.Biezemans en zijn vader een Amerikaan? Ik dacht dat, als het die George is, dat hij in de St. Petrusstraat woonde tegenover de Van Brakelstraat in Woensel. Volgens mij heeft hij nog in dienst gezeten in Amerika.


Datum: 19-08-2022
Naam: Leo van den Sommen  
img

Volgens mij heb ik ooit gehoord dat Georg Todd half Schots is. Al moet ik er wel bijzeggen dat ik hem nooit in zo'n rokje gezien heb.