EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7970

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

St Paulus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Paulus.

Beschrijving

Het kostte wat zoekwerk, maar daar is hij dan. De enige echte "Paulus". Helaas nog niet in een beste kwaliteit, maar wie weet. En de datum, daar weten anderen vast meer van.  PNB001016588


Geplaatst op

16-12-2006

Reacties:

Datum: 16-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Eindelijk een foto van ons patronaat de Paulus, de ingang was rechts, natuurlijk onder het bordje patronaat, als je binnenkwam moest je meteen links de trap op en dan was links de bestuurskamer, rechts waren de toiletten voor vrouwen en mannen afgescheiden door een halfhoge muur, waardoor je, wanneer je op het mannentoilet was, precies kon horen wat de meiden elkaar te vertellen hadden,
Als je rechtdoor ging kwam je in de grote zaal, achterin links was nog een klein zaaltje met toegang tot het podium,
Aan dit patronaat heb ik mooie herinneringen overgehouden, en die herinneringen heb ik op back to the sixties 2006 met veel mensen kunnen delen.
Links stond vroeger Frobelschool boven de deur, en was de ingang naar de kleuterschool waar ik op zat


Datum: 16-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Links zichtbaar nog de st Elisabethschool en rechts was de achteringang van de St. Paulus pastorietuin.


Datum: 16-12-2006
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Dit is echt nostalgie, toendertijd hadden wij hier de zaterdagavond een zogenaamde veertiendaagse deze was onder leiding van kapelaan Peters.
Om de zaterdag van volgens mij 20.00 uur tot 22.00 uur, eerst om 19.00 uur naar de kerk en dan optutten en genieten van deze avond, want daar keken we iedere 14 dagen naar uit.
Menige kalverliefde bloeide hier op.


Datum: 17-12-2006
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Deze foto is zeker na 1960 gemaakt, toen heb ik nog een of andere cursus in de avonduren gevolgd op de levensschool. Mijn kindertijd heb ik deels doorgebracht op de kleuter en St.Elisabethschool, en toen was er een grote muur (waar nu dat hek staat) om de speelplaats. Maar je hoorde de kinderen wel. Op de Elisabethschool was een open stuk, daar waar nu het gebouw staat en er achter was een groot open stuk grasveld waar we de gymlessen enz. kregen bij mooi weer. En waar de kruisbessen groeiden langs het kerkhof, die we dan tusendoor gingen plukken.
In het patronaat waren in die tijd alleen films op de zondag, wel waren er verschillende clubjes, waar je als kind heen kon.


Datum: 11-01-2007
Naam: Jos Halmans  
img

Voetbalvereniging RKSV Woensel hield hier jarenlang kien- en feestavonden voor haar leden. Mooie herinneringen borrelen weer op, wat hebben we daar schitterende feesten mee mogen maken. Maar er is ook enige weemoed omdat Woensel helaas ter ziele is gegaan.