EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19906

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Eindhoven Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
EVV jeugdelftal

Beschrijving

Ik weet niet wanneer deze foto is gemaakt. Het zou een kampioenselftal van EVV kunnen zijn. Mijn broer Ad (helaas overleden) speelde hier mee en ook Bertje v.d. Wildenberg; beide Gerardusbuurt.


Geplaatst op

15-05-2009

Reacties:

Datum: 27-05-2009
Naam: Wim Habraken  

Dit is de kampioensfoto van het D3-elftal van Ad van de Akker, EVV Eindhoven, uit het jaar 65/66. Links elftalleider dhr.Loor, dan staand v.l.n.r. Theo Mandigers, ? Smeijers(?), Gerrie van Aalst, Ad van den Akker, Peter Fransen, Jan van den Akker (coördinator van de D-jeugd). 2e Rij v.l.n.r.: Mark Geene, Bert van de Wildenberg, Fried Brekelmans. Zittend v.l.n.r.: Ad Habraken, Mark(?) van Rooij, Frank Korteknie.


Datum: 28-05-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Jan van den Akker, een achterneef van mij, had een kruidenierszaak in de Rochusstraat, "Hes". Eerder zaten hier zijn ouders Berta en Dolf van den Akker. Eens in de week bezorgde hij bij ons ook boodschappen, op de fiets. Boodschappenlijstje werd telefonisch doorgegeven en daags erna kwam Jan bezorgen. Er was al wel een supermarkt bij ons in de buurt, maar bepaalde levensmiddelen wilde mijn moeder alleen van Jan van den Akker. Jan was bij EVV een bekend figuur en was volgens mij ook betrokken bij de supportersreizen.


Datum: 11-09-2016
Naam: Ad van den Akker  
img

Ik ben de zoon van Jan van den Akker en kwam de foto via Google op 't spoor. Ik ben nog in het bezit van de originele kampioensfoto Eindhoven D3 uit het seizoen 1965/1966. Mijn vader is helaas in 1968 overleden. De namen die Wim Habraken vermeldde zijn allemaal correct. Sneu te lezen dat Ad Habraken ook is overleden. Bertje v.d. Wildenberg is nog regelmatig aan de Aalsterweg als supporter van FCE zoals dat tegenwoordig heet. Ik kom daar zo nu en dan ook en herken Bert daar. Ook Huub van Gestel, de nestor van Eindhoven als het om supporteren gaat, kom ik daar tegen. Ons pa was destijds mede-oprichter van de voetbalschool en was vaak betrokken bij de supportersvereniging, met name bij de uitwedstrijden van Eindhoven. Ik herinner mij deze reizen naar uitwedstrijden nog. Ook het verhaal van Therese klopt. Wij woonden in de St. Rochusstraat, hoek Kettingstraat. In 65 of 66 is de winkel ter ziele gegaan en verhuisden wij naar de Strobloemstraat 11. Ik heb tot mijn 18e gevoetbald bij Eindhoven. Gerrie v.d. Aalst ben ik nog tijdens mijn diensttijd tegen gekomen in de jaren 1977/78.