EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20775

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Overige Evenementen, etc.

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Midzomernachtspektakel

Beschrijving

Eind jaren 70 werden er iedere zomer in Eindhoven popfestivals georganiseerd aan de Aalsterweg. Ze waren bijzonder omdat ze pas laat in de avond begonnen en duurden tot de vroege uurtjes, en dat in de buitenlucht. Er kwamen ook goede bands, zoals de Brecker Brothers, Eric Burdon (van de Animals), Herman Brood en als toetje Nina Hagen, die bekogeld werd met tomaten en pollen.


Geplaatst op

21-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-07-2009
Naam: Peer Retera  
img

Kan ik me nog goed herinneren. Ben ook op bij dit concert geweest. Weet nog wel dat het op sommige plekken kleddernat was van het bier en je tot je enkels door de modder liep. En we vierden dat we weer vakantie hadden.


Datum: 14-01-2012
Naam: Leo Lauvenberg  
img

Volgens mij is het twee keer geweest. in '78 en '79. Die twee nachten daar zijn denk ik toch de absolute hoogtepunten uit mijn pubertijd geweest. Echt een waanzinnig gaaf concept. Volgens mij ook uniek, open air, dwars door de nacht heen. Met inderdaad de bovengenoemde acts maar ook niet te vergeten Jan Akkerman, Chris Hinze, Cesar Zuiderwijk, Alexis Korner. Een enorme jam session van (inter)nationale toppers. Geweldig was het.


Datum: 26-07-2012
Naam: Olav Claassen  
img

Ik was er ook en het was geweldig. Nina Hagen werd inderdaad bedolven onder de pollen, maar Herman Brood was die nacht meer dan fantastisch. Wat een pianist was die man.


Datum: 24-10-2013
Naam: Nick Minten  
img

Ik was er ook bij, voor de security. Dat stelde in die tijd niet veel voor, maar je kreeg een vet t-shirt. Werd georganiseerd door "PoPeye", als ik me niet vergis. Het was een fantastisch concept met al die jamsessies. Ik hoop dat het nog een keer terugkomt, maar dan in het Klokgebouw.


Datum: 10-07-2016
Naam: Walther de Natris  
img

Ik was er bij en weet nog dat ik Jan Akkerman als laatste band zag met niet minder dan Billy Cobham, Tom Berlage, Joachim Kuhn en Herman Deinum, Het was geweldig, ondanks dat ik super stoned was kan ik me dit goed herinneren.
<<< Walther, mogen we je e-mailadres ook weten> (Red.) >>>