EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20017

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jozefschool

Beschrijving

1e klas meisjesschool St. Jozef Tongelre. Foto wordt ingezonden namens Eveline van Bussel. Klas met juffrouw van Tongeren


Geplaatst op

23-05-2009

Reacties:

Datum: 23-05-2009
Naam: Ria ( Ida ) de Turck  
img

Ik woonde in 1951 nog niet in Tongelre, maar enkele meisjes op deze foto zaten later ook bij mij in de 4e klas. Voorste rij 4e van rechts Roos-Marie Jaspers. Tweede rij tweede, derde en vierde van rechts resp. Hennie Goedhart, Yvonne Boon, Annelies van Bree. Ook tweede rij vierde van links Agnes? Cuppens. Vierde rij links juffr. Van Tongeren, dan zesde van links Gusti Capé. Achterste rij tweede van links ? Waardenburg. Het zijn er niet veel die ik herken, maar de meeste meisjes zullen zichzelf nog wel herkennen, al zijn het nu wel allemaal 60-plussers. Het is niet anders, meisjes! We zien er allemaal wel 'n beetje anders uit!


Datum: 23-05-2009
Naam: Eveline van Bussel  
img

Een bijna volledige namenlijst:
van links naar rechts boven: ?, Hennie v.d. Waardenburg, Ria Bressers, Dinie ter Haag, Annemie Hendriks, Corrie Dekkers, Marijke Aben, Corrie Klokgieters, Maria van den Heuvel, Annie Henraath
2e rij: Jeanne Coolen, Annemieke Beekman, Guusje Kantelberg, ?, Hennie v.d. Broek, Guusje Kappé, Lia van Kalmthout, Marianne v.d. Eijnden, Treesje Boumans, ?, ?, ?
3e rij: Joke Doomen, Rietje Dirnen, ?, Rietje Klabbers, Annemieke Heijboer, Annelies v.d. Aalst, ?, ?, Coolen, Marianne Hoek
4e rij: Els v.d. Kamp, Mia Brouwers, Eveline v. Bussel, Agnes Cuppers, ?, Nellie v. Gool, ?, Yvonne Boon, Hennie Goethart, Paula de Cock
5e rij: ?, Lia Fuchs, Marijke Hertogs, ?, ?, ?, Mientje Bogers, ?


Datum: 24-05-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

51 kinderen in één klas? Zou best kunnen want juffrouw Van Tongeren kon dat best aan. Ik zat twee jaar bij haar in de klas. Was een geweldige lerares, streng maar rechtvaardig.


Datum: 25-05-2009
Naam: Eveline van Bussel  
img

Marijke, mooi, die positieve reacties op onze vroegere leerkrachten: streng maar RECHTvaardig, maar kenden wij eigenlijk onze rechten wel? De tegenwoordige leerkrachten hebben het heel wat zwaarder te verduren met al die mondige leerlingen. Bedankt voor je reactie, ik heb je wel niet gekend maar je moet ergens in mijn omgeving geleefd hebben!


Datum: 25-05-2009
Naam: Marijke de Groot - Thijssen  
img

Eveline, kijk naar foto 6705: mijn derde klas bij juffrouw Van Tongeren. Ik lig dus een paar jaar achter je. En Mientje Bogers woonde bij ons in de straat. Mientje had als tiener de mooiste en grootste pettycoat van de hele buurt en haar suikerspin was al niet kleiner. Deze bovenstaande foto is uit mijn geboortejaar. Jufrrouw Van Tongeren was een ikoon op de meisjesschool. En och, of wij onze rechten kenden? ik weet het niet, had er nooit zo moeite mee op school, hoorde bij het leven en ik dacht er niet zo bij na. Bovendien leerden we nog wat, dingen die ons ons hele leven bij zullen blijven, van buiten geleerd, opgedreund en erin gestampt misschien maar wetenswaardigheden waar de hedendaagse jeugd dikwijls op 20-jarige leeftijd nog nooit van gehoord heeft.


Datum: 12-02-2011
Naam: Caat Swinkels  
img

De naam van het meisje op de derde rij, tweede van rechts, is niet Coolen maar Ine(a) Kool, mijn huidige vrouw. Ook op foto 19938 wordt de naam verkeerd weergegeven. Het is namelijk de zus, dus ook Annie Kool i.p.v. Coolen.


Datum: 21-06-2017
Naam: Michel Jansen  
img

Was het niet Thea van Kalmthout? Mocht het echt Thea zijn, dan wil ik haar graag een keer ontmoeten, zonder bijbedoelingen want ben zelf gelukkig getrouwd, maar zou dat echt gaaf vinden. Wie kent haar?