EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9568

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Meisjesschool Paul Krugerlaan, 1960-61, klas 2

Beschrijving

Klas 2, schooljaar 60-61. Met Juffrouw v.d. Broek


Geplaatst op

25-02-2007

Reacties:

Datum: 25-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik herken het meisje net voor de juf: Lieneke van Rooij (met bewerkt truitje aan), tweede rij van onder, zesde van links: Tonny Bogers en derde rij van onder, derde meisje van links: ??? Konings.


Datum: 14-03-2007
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Bovenste rij helemaal rechts Annelies Princen, rij eronder rechts naast de tweeling Maria Scheepers en Marijke Custers, onderste rij 6de van links Rinie de Leeuw.


Datum: 10-09-2007
Naam: Annie van Nistelrooij / van Dijk  
img

Volgens mij is de onderste rij en dan het derde meisje van links Annie Alting uit de Koestraat, een vroeger vriendinnetje van mij.


Datum: 20-03-2009
Naam: Rikie van den Broek-Scheepers  
img

Tweede rij van onder, eerste van rechts ben ik, Rikie Scheepers. Tweede van links zit naast mij Lies van de Wiel.


Datum: 20-03-2009
Naam: Rikie van den Broek-Scheepers  
img

Onderste rij eerste van links is Corean van Venrooij. Tweede rij van onder: 4 van links is Marian van de Sanden, 5 van links is Christine Schermeij. Rechts van Marijke Custers staat Anka Peters. Bovenste rij 4 van links is Francine Regli, 6 van links is Cecile Houben, 9 van links is Christa de Laat.


Datum: 21-02-2010
Naam: Elly v Belkum-Lenting  
img

Is het meisje onderaan links op de hoek niet Fransje ofwel zus Schilders?


Datum: 22-05-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

Marijke Custers is de oudste dochter van huisarts dokter Custers van de Jeroen Boschlaan. Marijke woont al jaren in Amsterdam. Haar moeder, mevrouw Custers, woont in Gestel in een seniorenappartement en is inmiddels ruim in de tachtig. Annelies Princen is de oudste dochter van de jongste zus van mijn moeder, Treesje, die getrouwd was met Huub Princen, en is dus een volle nicht van mij. Annelies woont in Tongelre.Ook tante Treesje, zoals wij haar noemen, is een ruime tachtiger.


Datum: 12-09-2010
Naam: Tonnie Sieben  
img

3e rij van onder , 2e van links ben ik, Tonneke Sieben. Naast mij rechts is Margreet Konings van de Tongelresestraat. Onderste rij 1e van rechts is inderdaad Fransje of zus Schilders en 3e van rechts is Rinie de Leeuw.


Datum: 19-07-2011
Naam: Joke van Oorschot  
img

Bovenste rij, 9 van links is zeer zeker Christa de Laat en dat kleine meisje onder haar moet mijn zusje Gerrie van Oorschot zijn.


Datum: 08-08-2011
Naam: Elly van Belkum-Lenting  
img

Leuk, om zo al die reacties te lezen. Marijke Custers heeft bij mij in de klas gezeten, maar dit is niet de klas waar ik in heb gezeten . Ik herken wel meerdere gezichten. Fransje, ofwel zus Schilders is lang mijn vriendinnetje geweest en Margreet Konings ken ik ook goed omdat zij ook op de Tongelresestraat woonde zoals zus en ik. Ik woonde in café de Korenbeurs.


Datum: 19-10-2012
Naam: José en Toos van Dalen  
img

Wij zijn de tweeling van de klas en staan 2de rij van boven, we hebben de zelfde overgooier aan .


Datum: 12-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Bovenste rij vijfde rechts is mijn zus Katja Schendzielorz en het derde meisje boven links naast het meisje met de vlechten is Maria van Vroenhoven uit de Melkweg 9. Was Gerrie van Oorschot geen buurmeisje van Maria?


Datum: 13-01-2013
Naam: Elly v Belkum - Lenting  
img

Hallo Paul, ik zeg Paul omdat ik je als kind gekend heb, net zoals je grote broer, volgens mij heet hij Joe, en je zusje waarvan ik de naam nu even niet weet. Ik ben vriendin geweest met Katja toen jullie nog bij je ouders woonden in het huis naast het gangetje. Je ouders heb ik ook gekend. Ik weet ook nog dat Katja bij de fam. Van Vroenhoven ging wonen. Later woonde Katja weer vlak bij mij in de woonwijk bij het Karregat. Mijn tuin keek uit op haar voordeur. Leuk dat je reageert.


Datum: 13-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Hallo Elly leuk iets van je te horen.Toen ik deze site bezocht herkende ik je meteen op de leuke foto voor je huis met je broer. Volgens mij was jij vriendin met mijn zus Bettie, misschien ook wel met Katja.
Bettie woonde bij de fam. Van Vroenhoven nadat mijn moeder overleden was in 1963 en heeft later in het Karregat gewoond. Nu woont zij in Leende. Katja, mijn andere zus, woont in Voorburg. Mijn oudere broer Joes is eind 1971 dodelijk verongelukt en ligt begraven op St. Calixtus. Mijn jongste zus Janine zul je niet kennen. Zij was toen 4 jaar oud. Ik kwam ook wel eens bij jullie in het café, niet om te drinken maar om te spelen. Naast jullie op de hoek Karnemelkweg gingen we wel eens een puntzak friet halen. Eind 1963 op 11-jarige leeftijd heb ik Tongelre helaas moeten verlaten. Nu woon ik in Valkenswaard, maar die tijd vergeet ik nooit meer.
<<< De correspondentie kun je voortzetten via de persoonlijk e-mailadressen. Klik daarvoor op de naam (in het blauw) (Red.) >>>


Datum: 18-02-2013
Naam: Katja Schendzielorz  
img

Leuk zeg die foto! Het klopt inderdaad. Ik ben van de bovenste rij het 5e meisje van links en niet van rechts. Heb de foto nog nooit gezien.


Datum: 18-02-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Die friettent op de hoek Karnemelkweg / Tongelresestraat moet dan die van Rijkers zijn geweest, Paul. Goeie friet, maar niet zo goed als die van Mart de Kuit (zie foto 29086).


Datum: 25-01-2014
Naam: Tonnie Naus van Esch  
img

Tweede rij van boven, helemaal links zie ik mijzelf staan. Ik ben Tonnie van Esch, woonde in de Bloemfonteinstraat en kwam uit een groot gezin van 12 kinderen.


Datum: 25-10-2016
Naam: Hanny van de Kerkhof  
img

Hallo, wat een bekende namen allemaal. Ik zit op de foto op de eerste rij, vierde van links, met de Noorse trui. Groeten aan allemaal