EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2009

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
DAF-autofabrieken, ingang.

Beschrijving

De ingang aan de Geldropseweg. Toen mocht je op het bedrijventerrein bijna net zo hard rijden als nu op veel plaatsen in Eindhoven!


Geplaatst op

19-11-2005

Reacties:

Datum: 26-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Dit is dan de uitgang, die op de foto 1964 behandeld wordt. In de opvolgende jaren werd het hier, mede door buitenlandse werknemers, steeds drukker dus ook gevaarlijker. In die tijd is besloten iemand aan de poort aan te stellen die het e.e.a. in goede banen moest leiden. Wat was er nog makkelijker dan een agent dit te laten doen. Nu was er op Experimenten (thans research) een collega van mij die bij de reservepolite was en met verkeer enigszins vertrouwd. Geurt van Gemert, bij alle Daffers wel bekend, zou deze klus dus gaan klaren. Het werd nogal snel, door het toenemend verkeer, een zeer gevaarlijke bezigheid. Vooral in de winter! Hij opperde dan ook een lange witte jas te kopen om een beetje op te vallen bij onguur weer. De lang beloofde witte jas echter, bleef men maar uitstellen, zodat Geurt het na enkele jaren voor gezien hield, nadat er verschillende, bijna-ongelukken hadden plaatsgevonden. Later hebben ze de Snor hier voor kunnen strikken. Of die jas er ooit gekomen is weet ik ook niet meer. Zo ist gekomen.


Datum: 26-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Onder de rechter vlaggestok was vroeger de Brabantse koffiekamer. Verder was op de hele bovenverdieping de staf gehuisvest. Mijnheer Huub en Mijnheer Wim met de Raad van bestuur. De geschilderde portretten - meest, of alle, van de hand van vd Molengraft - elkaar opvolgende stafmedewerkers, hingen als in een galerie aan de muur. Later is hier de Filmzaal gekomen en zal het hoofdkantoor deze schilderstukken wel in bewaring gehad hebben?


Datum: 27-04-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Wil, wat ik nog kan herinneren, was de koffiekamer, achter de slagboom op de bovenste etage, eind jaren 80 / begin jaren 90 met de oude Daf.


Datum: 20-11-2007
Naam: Wibo Pieters  
img

Wil, de door jou genoemde schilderstukken hangen tegenwoordig in het DAF-museum. In de directiekamer meneer Hub, meneer Wim, Martien van Doorne, Piet van Doorne, Aard van der Padt, Cor Baan en Jim Cardillo. De laatste is niet meer geschilderd maar gefotografeerd. De iets mindere goden hangen in de taveerne.


Datum: 04-01-2010
Naam: H. Joosten  
img

Deze Daf ingang is verplaatst naar het grondgebied van Eindhoven.Op deze foto ligt de ingang in Geldrop. Dus hij is naar rechts gegaan. Tegenover de café die daar lag, en er stonden 5 Huizen.