EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21089

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto DAF II (4)

Beschrijving

.


Geplaatst op

16-08-2009

Reacties:

Datum: 16-08-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

Onderaan de velden waar ik menig balletje heb getrapt in de interne bedrijfscompetitie van de verschillende afdelingen.Ik heb o.a meegedaan in het elftal van de vrachtwagenmotorenfabriek. Ik weet het niet zeker, maar als dit zo is ook in het elftal van de bedrijfsschool waar ik van 1963 - 1965 op heb gezeten.Daarna verschillende afdelingen doorlopen en op een gegeven moment definitief geplaatst op de machinale afdeling van de vrachtwagenmotorenfabriek. Ik heb in 1969 ontslag genomen omdat het mij niet mogelijk werd gemaakt om uit de ploegendienst te komen (dag-nacht).


Datum: 16-08-2009
Naam: Wibo Pieters  
img

Weer 1989. Hier zien we links de motorenfabriek die daar nog steeds huist. Zo bevindt de truckfabriek zich nog steeds in het rechter deel van het complex. Daar tussen in kantoren met daar achter de grote kantine. In de rechter binnentuin kun je een klein huisje met zadeldak ontwaren. Dat was een reproductie van de smidse waarin dr. Hub van Doorne was begonnen. Dat huisje staat er niet meer omdat de inboedel ervan in 1993 naar het DAF Museum aan de Tongelresestraat is verhuisd.
Achter de truckfabriek bevind zich de plaatcomponentenfabriek waar de pershal boven uitsteekt. Het ovale asfaltlint geheel rechts op de foto rond de vijver werd destijds nog als proefbaantje gebruikt voor een laatste kwaliteitscontrole van de geproduceerde trucks. Tegenwoordig is het proefbaantje verdwenen, de vijver een stuk kleiner en worden de trucks gecontroleerd op een rolling road ofwel een soort rollenrem.