EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20772

Bijdrager:

Jaar:

1989

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kazernes

Onderwerp 3.:

Constant Rebecque

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Constant Rebecque kazerne

Beschrijving

Aan de Oirschotesedijk. Rijksmonument?


Geplaatst op

21-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-07-2009
Naam: Henk Ten Westeneind  
img

Wat ik heb vernomen is dat hier een internationale school gehuisvest gaat worden


Datum: 22-07-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

En dat zou hoog tijd worden Henk want als je er nu langs komt ziet het er niet uit. Het blijft voor mij altijd een herrinnering aan de jaren 60 in de tijd dat ik bij de marine zat.  Zondag 's avonds om 22.00 uur ging de laatste trein naar Den Helder en die misten wij nog al eens.  Mijn maat Ben Burgers en ik waren dan meestal stappen.  Altijd 's morgens vroeg ziek melden en dan de andere dag op je gemak terug, tot die ene keer toen stond er smorgens om 07.00 uur een legerambulance aan de deur en werd ik opgeladen. Nou dat was nog gezelliger, er lagen drie jongens van de marine waaronder ook Frans Smulders, ben nog steeds bevriend met die jongens. Hoe kan het lopen allemaal. Mooi was die tijd.


Datum: 26-11-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Klopt helemaal Ad, ben zelf ook eens opgehaald op een maandagmorgen na een avondje stappen. Lag met Toon Braat op de zaal en...dat was lachen geblazen met dit heerschap. Stiekem werd er bier meegebracht en konden we in bed verder feesten. Inderdaad een mooie tijd.


Datum: 26-11-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Prachtig, maar ik zal toch blij zijn als die International school hier zit ,dan zijn wij van de parkeeroverlast af (elke schooldag) 's' morgens en 's middags. In 2011 moeten ze verhuizen maar als het zo gaat met als de Karel de Grotelaan zie ik het donker in.


Datum: 05-01-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

In de tweede helft van de jaren '90 was hier ook opvang van asielzoekers gevestigd. Aan de achterkant stonden stacaravans opgesteld. Niet te verwarren met het OC Beatrixoord een eindje verderop, dat al veel eerder geopend werd.