EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6422

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kazernes

Onderwerp 3.:

Constant Rebecque

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Constant Rebecque Kazerne. (4)

Beschrijving

.


Geplaatst op

10-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-10-2006
Naam: Redactie EiB  

De Gemeente Eindhoven had een goede bestemming gevonden voor dit complex : de Internationale School. Maar naar volgens onderstaand bericht uit het Eindhovens Dagblad van 18 okt. 2006 staat dat plan oplosse schroeven

School kan fluiten naar rijksgeld
Door Yalanda de Koster

EINDHOVEN - De bouw van de Internationale School in Eindhoven staat op losse schroeven. De negen miljoen euro die Eindhoven aan het Rijk had gevraagd, is niet toegekend.
Het is daarmee de vraag of de het project – waarvan de kosten worden geraamd op ruim dertig miljoen euro – kan doorgaan. De gemeente legt het hoofd nog niet in de schoot.
Eindhoven had mee willen eten uit de ruif van het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Van de dit jaar beschikbare 1, 9 miljard euro was 229, 5 miljoen euro gereserveerd voor onderwijsprojecten. Op verzoek van het kabinet heeft het Centraal Planbureau (CPB) 43 ingediende projecten beoordeeld. Het negatieve advies van het CPB op de aanvraag van de Internationale School is door het kabinet overgenomen. Het CPB vindt dat het Rijk geen rol moet spelen in de bouw van de nieuwe school. Bovendien wordt al op twee plekken in de stad internationaal onderwijs aangeboden, aldus het CPB-advies.
Eindhovens burgemeester Sakkers is ’bijzonder teleurgesteld’. Hij laat het er niet bij zitten en wil met het ministerie van Economische Zaken bekijken of er alternatieve rijksmiddelen zijn. De Eindhovense CDA-fractie heeft de Kamerfractie van de partij om hulp gevraagd.
Het is niet de eerste financiële tegenvaller voor de school, die moet worden gevestigd in de De Constant Rebecquekazerne. Van de vier miljoen euro die bij de provincie was aangevraagd, is vooralsnog slechts twee miljoen euro toegezegd. De overige twee miljoen wil de provincie pas geven als er zicht is op een sluitende begroting. Die is door de afwijzing van de negen miljoen euro nog lang niet in zicht. Het regiobestuur SRE heeft twee miljoen euro toegezegd. Ook bedrijven zijn om een financiële bijdrage gevraagd. Het is onduidelijk hoe deze fondsenwerving loopt. De gemeente wil zelf maximaal dertien miljoen euro bijdragen.