EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21287

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

333 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Haagbeemd

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Haagbeemd (3)

Beschrijving

Mijn zus, Sietske, op een soort slakfietsje. Deze foto is op hetzelfde punt gemaakt als foto 21286, maar dan de andere kant in, de Haagbeemd. Links is nog net onze groene Eend zichtbaar.


Geplaatst op

04-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-11-2014
Naam: Ida Steenvoorde  
img

Hoi Bauke, wat leuk om de foto's te zien.  Naast jullie groene eend staat onze gele Volvo.


Datum: 30-11-2014
Naam: Bauke Hüsken  
img

Hallo Ida, wat leuk om van je te horen. Ik herinner me je naam. Je was onze buurvrouw van de Haagbeemd. Ik zal je per WeTransfer een aantal foto's sturen waar wij op staan en jullie dochters. Het ga je goed!


Datum: 30-11-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Dit is een straat met 2 namen. Bij de oplevering van deze woningen stonden er palen temidden van de weg die nogal problemen veroorzaakten. Hoeveel jaren ze daar gestaan hebben weet ik niet maar uiteindelijk zijn ze toch verwijderd. Ik woonde toen op de hoek van de Heerkensveld / Moggendries en heb er 25 jaar met plezier gewoond. Het ene stukje vanaf de Heerbaan tot het putdeksel heette Moggendries en verder was het Haagbeemd. De natuurlijke gesteldheid van de bodem is in het geheel niet aangetast, zodat het verschil van hoogte door een of meerdere trappen links en rechts werd opgevangen, zodat de omgeving een leuk karakter kreeg. Maar zoals ook elders, kwamen diverse woningen in het bezit van figuren die er een slaatje uit wilde slaan en er studenten tehuizen van maakten. In het begin heb ik er aandacht aan besteed, door contact te leggen met de bewoners, zodat de studenten om de beurt ook aandacht aan de omgeving moesten besteden. Er werd dan door de kameroudste een programma gemaakt wat nauwkeurig werd opgevolgd. Maar als ik nu wel eens tijd neem er door de buurt te lopen. zie ik een heel ander effect, terwijl de woningbouw die elders in de buurt huizen hebben er echt iets moois van maken. Hiervoor mijn komplimenten. Als je met man en vrouw werkt, wil dat nog niet zeggen dat je de omgeving moet verwaarlozen, of heb ik dat verkeerd en ben ik ouwverwetst? Zie foto's 1892- 21286-26705-26828.