EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21345

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

328 Tongelresche Akkers

Straat:

Partituurlaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Opening sportpark RKVV Tongelre (4)

Beschrijving

Natuurlijk was ook Tongelre-kenner en schrijver van bekende Tongelre-boeken Tonnie van de Boomen aanwezig, samen met co-writer Yvonne Henderson.


Geplaatst op

08-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-09-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Tonnie van de Boomen is niet alleen bekend van zijn 3 Tongelre-boeken maar is in de RKVV-gemeenschap vooral bekend, tezamen met zijn vrouw Trejan de Rooij, als uitbater van het  'clubhuis' de Koppel aan de Tongelresestraat, waar menig kampioenschap en bruiloft is gevierd. Beide waren altijd een geweldige gastheer en gastvrouw. De voetbalvereniging heeft niet voor niets een prominente plaats in zijn boeken verkregen.


Datum: 14-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Natuurlijk Ron, da's ook zo! Mijn vrouw en ik hebben bij De Koppel onze trouwreceptie gehad en onze bruiloft gevierd, op 18 december 1973. Alles prima verzorgd!


Datum: 02-11-2009
Naam: Jacques Verbeek  
img

Wij hebben net als Ben Brekelmans onze receptie gehouden op Tongelresestraat 310, De Koppel, op 27 augustus 1971, in het toen net nieuwe zaaltje, achter.


Datum: 04-11-2009
Naam: Wim Habraken  

De Koppel: is dat niet het café van de familie van onze (oud-) collega Willy Leenen?


Datum: 04-11-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Wim, als je bedoelt je PTT-collega dat zou dat moeten kloppen. Willy was naar mijn mening getrouwd met een oudere zus van Trejan de Rooy. Ergens in de fotogallerij van deze site EiB moet nog een foto staan van Willy als postbezorger.


Datum: 01-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Willy Leenen de postbode was inderdaad getrouwd met de oudere zus van Trejan, Frieda. Willie heeft lange tijd de post bezorgd in Tongelre en is nu nog woonachtig in de Vlinderbuurt(Pagelaan buurt) in Tongelre.
Tonnie v.d. Boomen (zijn vader had een cafe tussen de twee overwegen in Tongelre) stond inderdaad samen met zijn vrouw Trejan achter de tap van cafe de Koppel. Regelmatig bijgestaan door Frieda en Willie. Tonnie heeft later ook nog op de hoek Tongelresestraat/ en de Insulindelaan (Rondweg) een restaurant Cosy Corner(?) gerund. De laatste jaren heeft Tonnie gewerkt bij de Rooi Pannen (School voor Kunsumptieve beroepen) aan de Kaakstraat in Eindhoven, waar ik hem als een gezellige en prettige collega wat beter heb leren kennen.