EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

21477

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Beeldende Kunstenaars

Onderwerp 3.:

Kees Bol

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kees Bol

Beschrijving

Ter herinnering aan Kunstschilder Kees Bol. 16 september 2009 overleed hij op 92 jarige leeftijd. Op 1 juni 2007 onthulde Kees zijn door Peter Nagelkerke gemaakte buste op het plantsoen voor zijn oude woning en atelier in de Rustenburgstraat te Tongelre (12342). In de vijftiger jaren bezocht Kees Bol scholen in Tongelre op zoek naar karakteristieke kinderhoofdjes en portretteerde veel kinderen. Wij kende als kind Kees ook wanneer hij met zijn schildersspullen door Tongelre schouwde en in het buitengebied zat te verven. Enige jaren geleden vertelde Kees dat hij kort na de oorlog zijn werk niet verkocht kreeg en op de terugweg van een kunsthandel zijn schilderijen op een weiland in de fik stak.


Voor een drietal foto's gemaakt bij de onthulling van zijn beeld  klik hier


Geplaatst op

18-09-2009

Reacties:

Datum: 16-07-2010
Naam: Jo Geerings  
img

Kees Bol was beschermheer van de Guld in Heusden en daarom was zij aanwezig bij de inhuldiging van het Borstbeen. Op een van foto's van de inhuldiging staat zij bij elkaar met in het midden de Acteur van de T.V.serie Zeg eens A John Leddy (zie boven bij "klik hier" in de omschrijving van de foto).


Datum: 29-04-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat het kort na de oorlog met kunstschilders niet zo goed ging is een understatement. Mijn vader was huisarts van de fam. Bol en de rekeningen werden met schilderijen betaald. Een verplichte ziektekostenverzekering kende men nog niet. Bij ons thuis hingen verschillende schilderijen van zijn hand, na de dood van mijn vader heeft mijn broer ze ingepikt. Een portret van mijn vader heeft jarenlang bij ons thuis gehangen en wat zo grappig was, mijn vader ging steeds meer lijken op wat Kees getekend had, het was dus een schilder met vooruitziende blik. Als klein menneke heb ik hem wel gezien als mijn vader op visite ging, toen woonde Kees Bol achter de gashouder aan de Nachtegaallaan.