EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21532

Bijdrager:

Jaar:

1927

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, OLV Onbevlekte Ontvangenis Frederiklaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Meisjesschool St Trudo

Beschrijving

Tweede klas van de St Trudoschool. Deze foto is ooit in de krant geplaatst onder de titel: "vijfenveertig paar boze oogjes kijken ons aan". Zuster Egbina had er blijkbaar stevig de wind onder. De namen die daarin genoemd werden zijn: Gusta Keijser, Marietje van Veldhoven, Meintje van Dortmont, Mien Joosten (met bord), Lies Latour, Anneke v.d.Ven, Marietje v.d.Donk, Agnes Verhulsdonk, Anneke Smits, Berthe Verbakel, Bertha Verbeek, Anne Vos, Lies van Dommelen, Lies van Engeland, Lies van Dooren, Jo Geven, Marietje Claes, Naantje Segers, Ciska Kanters, Nettie Duits, Nelly Seijkens, Toosje v.d.Berg, Mien Gosefoort, Dora Duitsers, To Dillen, Jo Schrijvers, Marietje Tiebax, Detta Ridder, Bep Pero, Marietje van Elderen, Johanna Kok, Lijda Maatje, Rieka Wilbrink, Annie Oldenmenger.


Geplaatst op

21-09-2009

Reacties:

Datum: 21-09-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nog voordat ik de tekst gelezen had dacht ik hetzelfde en heb eens met de loep gekeken. Inderdaad niet één kind wat lacht ! Moet wel een strafkamp geweest zijn of zoiets. Zal de soort les wel zijn geweest want wie wil er nou leren breien als je die leeftijd hebt. Dat had in die tijd alleen maar tot gevolg dat je dan na school sokken kon gaan zitten breien thuis in plaats van lekker buiten spelen.


Datum: 21-09-2009
Naam: Jan Toirkens  
img

En meer dan 50 kinderen in een klas? Bijna niet voor te stellen. Vraagje overigens, was dit de Trudoschool aan de Trudostraat ? Nooit geweten dat daar ooit meisjes waren gehuisvest. Ik denk dat het de school aan de Frederiklaan is. Wie korrigeert me?


Datum: 22-09-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik denk dat de leerkrachten van nu, met veel kleinere klassen, het een stuk zwaarder hebben dan de leerkrachten van toen. De mentaliteit van de kinderen is erg veranderd, zowel positief als negatief en Marijke, zie jij nu nog veel kinderen buiten spelen? Ik krijg de indruk, dat veel ouders dit ook niet meer stimuleren. Het is vaak opboksen tegen de TV, PC, Playstation, Wii en noem het maar op, jammer.


Datum: 25-10-2009
Naam: Ben van der Velden  
img

Buiten spelen doen ze wel op de buitenschoolse-opvang en tussen de middag op school. Wie gaat er tussen de middag nog naar huis? De tijden van het kind zijn aangepast aan onze leefwijze.


Datum: 18-01-2012
Naam: A.Habraken -Versantvoort.  
img

Dit moet de meisjesschool aan de Frederiklaan zijn. De Trudo school was alleen voor jongens, in die tijd was het onderwijs nog gescheiden.


Datum: 18-06-2012
Naam: Fridy Tiebax  
img

Ik ben heel blij dat ik via mijn achterneef op de begrafenis van mijn tante Marietje Tiebax achter deze foto ben gekomen.
Zij zit op de 2e rij, helemaal links aan de kant. Er is nog een bekende naam n.l. van Anneke van de Ven, een vriendin van mijn moeder Truus Tiebax, de zus van Marietje Tiebax. Ik zou het fijn vinden te weten we zij is op de foto.
Overigens, ik denk dat de kinderen niet boos waren, maar nog serieus bezig konden zijn met bijvoorbeeld haken en breien, iets wat we onze kinderen nog kunnen leren ipv computeren en teeveekijken, want het kan een leuke en creatieve bezigheid zijn. Bovendien heerste er toen nog de nodige gezonde discipline, die tegenwoordig jammer genoeg aan het verdwijnen is, met alle gevolgen van dien. En ik weet zeker, dat de kinderen van die tijd wel degelijk hebben buitengespeeld, na schooltijd en ook tijdens de pauze op de speelplaats.
Dus ik denk dat we ons geen zorgen hoeven te maken over al die leuke meisjes van toen, die hebben het vast op hun manier heel fijn gehad, ik had n.l. een sprankelende moeder en een hele leuke tante.
Fridy Tiebax, Maastricht, 18 juni 2012.