EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21722

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Paaltjesweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
't Ven (5)

Beschrijving

De Paaltjesweg in 1938. V.l.n.r. familie Cox-v.Donk-Verheggen-v.Dijk-Cornelissen.


<<< foto is gespiegeld naar aanleiding van de tekst bij foto 24728 (red.) >>>


Geplaatst op

07-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ter aanvulling, Tussen de twee rechtse boerderijen zie je nog de boerderij van de familie van Woerkom, en achter het paard nog vaag de boerderij van de familie Janus van den Berk aan de Venstraat


Datum: 24-01-2010
Naam: Erik van Meer  
img

Ik weet nog dat we aan boer Cox een appeltje gingen vragen en dat hij ze dan over de heg gooide, wel altijd die, die door de wormen waren aangevreten. We kropen ook aan de achterzijde door de heg om appels te rapen. Hij had een gevaarlijk uitziende zwarte hond waar we als kind bang van waren. Toen de boerderij leeg stond om gesloopt te worden hebben we er veel in gespeeld. In de haag rondom de boerderijen vingen we meikevers.


Datum: 12-02-2010
Naam: F. Laagland  
img

Waar nu dat paard loopt was in de jaren vijftig het land van opa Luiks. Hij verbouwde daar voederbieten, die haalden we dan weg voor hallowien, alleen als hij je snapte moest je zien dat je weg was.


Datum: 03-08-2010
Naam: Frans Snoek  
img

v.l.n.r. Cox - V.Donk - Verheggen - Heesterbeek en het paard is dacht ik van melkboer Hoffs. En Frans Laagland, dat land waar het paard loopt is het land dat langs de boerderij van Van Alphen ligt. Die verhuurde dat stuk land aan veel mensen in die tijd, ook aan boer Hofs die er ook aardappelen op teelde. En op het stuk tegenover de boerderij van cox werd de ballonvaart bedreven. Daar starte de ballon op. En Erik van Meer, meikeverheggen en bomen stonden door heel het Ven. En wie kent het meikever lied nog? Ik wel. Het verhaal van onze ouders was, als je een liedje zong voor een meikever dan ging er een wens in vervulling. Dus kever voor je neus en je zong: Mulderke mulderke telt oew geld, anders komme de dieve, de dieve neme je mee naart veld, mulderke mulderke telt oew geld. En als de mulder door zingen en warme adem die je er op blaasde omhoog vloog, was de wens vervuld, haha haha. En Frans Laagland, met vastenavond en hellowien holden we suikerbieten uit en maakten er ogen mond en neus in, die we met kreppapier dicht plakten. Dan deden we er een kaars in en de deksel erop en de biet stond op een stok. Haha dit is een stukje uit mijn boek over het Ven wat al jaren klaar in de kast ligt.


Datum: 28-03-2011
Naam: M.Roos  
img

Kan iemand mij vertellen of er ook een familie Nelissen aan de Paaltjesweg een boerderij had. Dit zou familie van haar vaders kant zijn. Betreft een Jan Nelissen.


Datum: 06-07-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Reactie op vraag M. Roos: Jan Nelissen woonde op Paaltjesweg 4 (1934). Kox zat toen op nummer 10, van de Donk op 8 en Jorissen op 6. Dus Nelissen (gedeelte?) boerderij rechts in beeld?


Datum: 12-06-2013
Naam: Franka Heesterbeek  
img

Jazeker, mijn opa Jan Nelissen woonde op nummer 4 en 2 met zijn vrouw Francisca de Gruyter. Zij kregen 4 dochters. Later woonden hun dochters Mien en Anna op 2 met hun gezin. Mien en Rein van Deursen zijn na het eerste kind verhuisd en Anna en Frans Heesterbeek hebben daar hun gezin gesticht met 3 kinderen. Toen Philips de grond nodig had voor het Evoluon, zijn de huizen allemaal onteigend (gekocht voor een fooitje), en iedereen is vertrokken in het jaar1959. Ik was 11 jaar. We zijn verhuisd naar de Carmelitessenstraat.
De foto is niet gespiegeld! Links het huis van fam. Cox, daarnaast familie van den Donk, familie Verheggen, dan mijn grootouders Nelissen. Familie Jorissen ken ik niet. Boer Van Alphen had inderdaad veel land, o.a. dat waar het paard graast.
Bedankt voor het meikeverlied, kende ik wel maar was het helemaal vergeten.


Datum: 18-01-2014
Naam: M.Roos  
img

Reactie op Franca: Mijn overgrootmoeder is een zus van jouw opa. Maria Nelissen gehuwd met Wilhelmus de Greef. Mijn moeder is een dochter van Martinus, de zoon van Wilhelmus en Maria. Zij heeft jullie naam wel eens genoemd, ook dat haar vader vroeger nogal contact had met zijn nichtjes. De naam van Deursen viel ook.
Ook een verhaal dat hij geld leende van zijn oom moet Arnoldus (vader van jouw opa) geweest zijn. Heb nog ooit een schuldbekentenis gezien.
Mijn ouders wonen in Theresiapension. Ik op de Zeelsterstraat. Uitpluizen van de stamboom is een beetje een hobby. Groetjes