EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34645

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Jacob Oppenheimstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Overige Muziek & Zang

Onderwerp 3.:

Carillon / Beiaard

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Carillon

Beschrijving


Geplaatst op

21-11-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-11-2013
Naam: Johan Vervest  
img

Heeft er niet lang gestaan. Wegens bouwvalligheid gesloopt.


Datum: 21-11-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Het carillon is bij het 75-jarig jubileum van Philips (1966) cadeau gedaan door het personeel aan haar jarige werkgever. Ik heb altijd het idee gehad dat Philips geen zin had dit geschenk tot in lengte der jaren te blijven onderhouden en dus dat bouwvalligheids-smoesje heeft bedacht. Philips gaf in 1986 het cadeau aan de gemeente cadeau, zodat de gemeenschap voor het onderhoud kon opdraaien. Het carillon hangt nu in de Catharinakerk. Philips heeft wel de kosten van de verhuizings-operatie geheel voor haar rekening genomen.
Overigens vind ik het nu wel op haar plaats, het wordt nog regelmatig bespeeld en ik geniet er van als ik het hoor spelen.


Datum: 22-11-2013
Naam: Wil van Hout  
img

Dit zal niet zo'n best kado zijn, gezien de ervaring elders. Zo had het personeel van Daf ooit een soortgekijk klokkenspel geschonken aan de van Doornes. Het werd geplaatst op de hoek van de Geldropseweg/Piuslaan. En wat denk je? De bewoners van de Jan van Eijckgracht konden 's nachts niet slapen en hebben het geval ergens op het terrein bij Daf laten plaatsen.Ver weg van de bewoonde wereld ergens op een parkeerplaats. Nou vraag ik je? Daar staat t.o. dat ik nu bij Zuiden wind er fijn van kan genieten.


Datum: 22-11-2013
Naam: Johan Vervest  
img

DE NV had belangstelling voor dit geschenk. Bij de bouw is er een kist met namen en handtekeningen van personeel begraven. Bij de sloop kwam men de betreffende kist tegen. Behoorlijk wat ophef over geweest. Aanvankelijk werd er verklaard dat men ((amper 20 jaar later) zich de aanwezigheid van de kist niet meer kon herinneren.


Datum: 25-11-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Bij Philips zijn ze wel meer dingen vergeten, b.v. waar ze begonnen zijn. Ze zitten nu in Amsterdam, de "hoge heren".