EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21987

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Overige Parken / Tuinen

Onderwerp 3.:

Philips Fruittuin

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oirschotsedijk Fruittuin

Beschrijving

De fruittuin (appeltuin Philips), zijstraat van de Oirschotsedijk.


Geplaatst op

26-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-08-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Het halfverharde naamloze zandpad dat langs de Philips Fruittuin van Oirschotsedijk naar Achtseweg Zuid loopt heet in de volksmond het Zwarte Pad (naar het zwarte zand), ook intern bij mijn werkgever (Gemeente Eindhoven) noemen we dit pad zo. Weet iemand of dit pad ooit een officiële naam heeft gehad? Wellicht ook Zwarte Pad, of toch anders? Inmiddels is het trouwens niet meer echt een zwart pad, want het is onlangs weer eens geëgaliseerd met gele klei.


Datum: 12-08-2016
Naam: G.Sanders  
img

Niet direct een reactie, maar als geboren en getogen Strijpse jongen dacht ik vrij veel te weten o.a. over het ontstaan van de Philips Appeltuin, maar toen men mij vroeg wie de eerste bedrijfsleider was geweest, moest ik het antwoord schuldig blijven. Kan iemand mij de naam geven? Het betreft de bedrijfsleider uit de jaren 1950.


Datum: 12-08-2016
Naam: Johan Vervest  
img

Tops of Faassen?


Datum: 10-09-2016
Naam: Gerrit Sanders  
img

Nogmaals gezocht en gevraagd wie de eerste bedrijfsleider was van de Philips Appeltuin (ref. antwoord van Johan Vervest). Niet Tops of Faassen, maar het was Noordzij. Dit is het antwoord van de huidige bedrijfsleider Carlos Faes en gezien zijn staat van dienst moet deze naam juist zijn.


Datum: 17-01-2020
Naam: Leendert Smit  
img

De naam Noordzij is helemaal correct. Bij een van de dochters heb ik nog in de school aan de Galileïstraat geassisteerd als zondagsschoolmeester (ca. 1958). Ook als padvinder op de Wielewaal kwam ik nogal eens op de Philips appeltuin (zoals het toen heette) om fruit te kopen bij de heer Noordzij.