EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22091

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Van Vugt Autobanden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat 297

Beschrijving

Oude boerderij aan de Tongelresestraat waar van Vugt banden nu zit. Vroeger zat hij op de Boschdijk


Geplaatst op

04-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zit van Vugt Banden in die boerderij, nee toch? Het staat wel op de zijmuur natuurlijk, maar volgens mij zit de bandenman met zijn zaak rechts van dit hekwerk. Achter het hek ligt zijn binnenplaats/manoeuvreerruimte voor auto's.


Datum: 05-11-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ja Ben, Siraar van Vugt sr. woont inderdaad in de boerderij. Jr. runt de zaak en ik weet dit zeker want het is een oude vriend van mij.


Datum: 05-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nou snap ik 'm, Frans! Dus Siraar (= Gérard) woont in de boerderij en zijn zoon heeft de werkplaats achter en opzij van dit hek. Op de hoek Boschdijk-Kaneelstraat maakte zijn woonhuis ook deel uit van de werkplek. In de voorkamer was het bandenmagazijn. En in de keuken stond daar o.a. een grote, met water gevulde wasteil waarin banden ter controle werden ondergedompeld.


Datum: 06-11-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Bingo Ben, ik kwam in die tijd veel bij hem en zijn vrouw. Nu is Siraar (Gerard) niet meer zo vlug ter been en de zoon doet nu alleen in nieuwe banden, geen kuvvers meer (opgesneden banden). Ik vond het oude huis op de Boschdijk veel gezelliger,  maar ja, alles verandert.


Datum: 11-01-2010
Naam: Henri van der Hoorn  
img

In de boerderij zat een transportbedrijf van familie In t Ven (steenkolen en zand)


Datum: 06-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Het bedrijf van Vugt Banden is inderdaad gevestigd achter het hek, schuin achter de boerderij van in "t Ven. Waar nu de banden gede-en gemonteerd worden stond voorheen het carosseriebedrijf van Frans Tielemans. Dat bedrijf vertrok naar de Urkhovenseweg op het terrein waar later ook de firma Nolte zich vestigde.


Datum: 21-12-2013
Naam: Ger van der Palen  
img

Ik kom hier bijna iedere dag langs en opvallend is dat er altijd volk is. Iedere dag staat er wel een auto scheef op een krik, ook buiten de tijd van zomer-winterbandenwissel.
De arme man moet regelmatig zijn stoep schoonvegen omdat de vogels mos en riet loswrikken uit zijn rieten dak. Toen ik hem daarover aansprak mopperde hij dat de gemeente hem aansprakelijk stelt als hij de troep niet opruimt, maar dat hij geen toestemming krijgt om de vogels op een of andere manier te weren.


Datum: 22-12-2013
Naam: Frans Snoek  
img

Tja vervelend Ger, maar je kan niet alle dieren afschieten omdat de mens heel de wereld in bezit wil nemen. Maar ja, over 100 jaar is alles uitgeroeid.


Datum: 06-05-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Hoi ik heb voor een week geleden nog banden gekocht, nieuwe en niet duur en goeie service. Ben ook veel op de Boschdijk geweest in mijn jeugd meestal tweedehands met genoeg profiel, mooie tijd.