Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 22397
Bijdrager Cor Platenburg
Jaar: 1964
Locatie 1.: Woensel Categorie.: Panorama - Luchtopnames |Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Van Vlokhoven tot de Nieuwedijk

Beschrijving De Woenselsestraat van Vlokhoven tot de Nieuwedijk. Op de grote versie van de foto staan de even nummers in rood en de oneven in groen aangegeven. Klikt u hieronder op "nummers rood" dan krijgt u de bewoners van de even nummers. Klikt u op "nummers groen" dan krijgt u de bewoners van de oneven nummers. De lichtblauw gekleurde huizen op de foto zijn de enige in dit deel van de Woenselsestraat die tot heden zijn overgebleven. Deze foto vormt een eenheid met foto's 23280 en 23183. << De oorspronkelijke foto is van Henk van Alphen en verkregen via Bauke Hüsken>>
Geplaatst op 27-11-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 30-11-2009
Naam: Peer Retera img

Op deze foto (niet op de uitvergroting) zie ik het huis waar ik met mijn ouders van 1963 tot 1983 gewoond heb, NET niet. Wij woonden op de Pisanostraat 3. Onze rij was het eerste rijtje huizen dat werd opgeleverd van heel deze nieuwe naoorlogse wijk. Ik ken iedereen nog die er toen kwam te wonen:
Nr. 1: Wijnen, nr. 3: Retera, nr. 5: Martens, nr. 7: Smetsers, nr. 9: Wiegmans, nr. 11 vd Boogaard, nr. 13: Kooij.
Je ziet er nog net een wit autootje voor de deur staan. De twee eerste torenflats van Eindhoven stonden er toen nog niet. Die waren 9 etages hoog en ik herinner me dat heel vaak mensen stopten om naar deze enorme hoogte te kijken en zich te verbazen. Dat 40 jaar later de Regent en Admirant bijna 3x zo hoog werden, daar dacht nog niemand aan.
Ik herinner me ook nog dat 's nachts ooit een auto bij ons het huis in is gereden! Het was dat er op dat moment toevallig net een surveillanceauto van de politie langskwam en die lui hard zag rennen (5 uur). Daarna zagen ze een rokende Daf in onze gang staan. Die klap vergeet ik nooit meer! Die lui hoorden thuis in de 1e torenflat en daar woonden toen veel lui van niet het allerbeste allooi...
Linksonder loopt dus de Pisanostraat, iets naar rechts loopt de Montgomerylaan die bij de Gen. Pattonlaan nog stopt. Ik kan me de schrikhekken nog herinneren die toen nog bij de Europalaan stonden. Helemaal rechts zie je de Eckartseweg en de Europalaan hield daar ook op.


Datum: 12-12-2009
Naam: Jo Franse img

Aanvulling voor de oneven nummers in de Woenselsestraat (±1955):
301 Hanna van Erp (voor Bernard Franssen); 297 Van de Laar; 295 Kees Koot (schildersbedrijf); 293 Verstappen.
Ik zie dat bij de fam. Vaassen hun zoon Leo staat, maar is daar niet Ad of Peter bedoeld?


Datum: 14-12-2009
Naam: Cor Platenburg img

Jo, bedankt voor je reactie. Wat de fam. Vaassen betreft heb je gelijk met Peter. Toen ik de naam las wist ik het! Raar hoe hersenen soms kunnen werken. Maar jouw bijdrage heeft dit in ieder geval opgelost. Van de Laar op 297 geeft een probleem. In adresboek 1934 staat: Laar, F. van de, metselaar, Woenselschestraat 299! Maar misschien weet jij of het inderdaad een F. van de Laar was? En heb je misschien ook een voornaam bij Verstappen?


Datum: 16-12-2009
Naam: Jo Franse img

Cor, het huis van de Laar was op de hoek van de Kattenhof en ik denk ook dat het nr. 299 was, maar op de foto (vergroting) staat geen 299. De voornaam van v.d. Laar en Verstappen kan ik nog niet naar boven halen.


Datum: 16-12-2009
Naam: Cor Platenburg img

Jo, op de foto is een open ruimte links van de Kattenhof, groot genoeg voor een huis. Mogelijk is dit huis al geruimd voordat de foto genomen is. Ik heb (nog) niet kunnen achterhalen of er inderdaad een huis heeft gestaan. Mocht het wel zo zijn, dan zou het probleem aardig opgelost zijn. En hebben Koot en Verstappen misschien een huis dichter bij jullie gewoond?
En nu we toch bezig zijn: zou je nog eens naar foto 8482 willen kijken en de namen die jij in het begin genoemd hebt ook van een nummer willen voorzien? Eeuwige dankbaarheid zal je deel zijn;-)


Datum: 24-01-2010
Naam: Kees van der Hoeven img

Prachtige foto en heel mooi bewerkt!
Een sprekend beeld van hoe het nieuwe Woensel gebouwd werd terwijl daarbij praktisch de hele bestaande eeuwenoude structuur weggevaagd werd.


Datum: 02-05-2011
Naam: Joop van der Scheer img

De voornaam van Verstappen was Piet.


Datum: 09-08-2011
Naam: Maya Josiassen img

Hallo Cor, Ik heb de uitvergroting goed bekeken em kan me toch nog wel een beetje herinneren hoe de Beekstraat liep, maar in mijn herinnering hadden de bewoners van hoek Woenselsestraat - Beekstraat kinderen van mijn leeftijd. Ik ben van 1948 en hadden ze een melkhandel of zo iets. Kan jij mij hier uitsluitsel over geven?


Datum: 09-08-2011
Naam: Joop van der Scheer img

In het huis op de hoek van de Beekstraat woonde de fam. van Thiel en zij gingen met melk langs de deur.


Datum: 13-08-2011
Naam: Cor Platenburg img

Hallo Maya, hoewel ik even niet in de gelegenheid was jouw vraag te beantwoorden kun je volledig tevreden zijn met het antwoord van Joop. Hij heeft er tenslotte zowat tegenover gewoond.


Datum: 05-03-2012
Naam: R.Fleischhauer img

Geweldige foto om te zien, iinderdaad helaas voor de oude woningen die geruimd zijn voor de nieuwbouw, echter wel heel mooi om de flat waar ik woon te zien waar op dit moment de eerste verdieping net klaar is.


Datum: 20-06-2012
Naam: Gerard van de Vorle

Op de Nieuwedijk stond een houten huisje, rechts in het midden vanaf de Woenselsestraat. Wie weet er meer van?


Datum: 31-05-2013
Naam: Leo Ooms vroeger Nard img

Daar in dat houten huisje woonde vroeger Nol Renders.


Datum: 18-09-2015
Naam: Theo Swinkels img

De naam Chris van Thiel van de melkboer kan ik me nog wel herinneren. Ik denk dat hij in 42 of 43 is geboren. Het was een knap ventje.


Datum: 29-12-2015
Naam: Marco Sijnen img

Kan iemand mij vertellen in welk huis in de Beekstraat de fam. Sijnen gewoond heeft?
Mijn vader, Hans Sijnen is daar in 1946 ergens geboren maar op de foto staan verder geen huisnummers.
Later is de fam. Sijnen in de Woenselsestraat gaan wonen op nummer 183, daar heb ik intussen wel een foto van kunnen vinden.
Mvg, Marco Sijnen


Datum: 29-12-2015
Naam: Gerard van de Vorle img

Ik heb wel M.J. Sijnen gevonden. Die woonde in de Woenselsestraat 161 en was metselaar.


Datum: 29-12-2015
Naam: Antoon Franse img

Marco, volgens een reactie bij foto 12301 heeft de familie Sijnen daar gewoond.


Datum: 30-12-2015
Naam: Marco Sijnen img

Antoon, die foto kende ik al en het is mijn tante die daarop gereageerd heeft maar ze weet het niet 100% zeker!
Gerard, dat de familie Sijnen op nr. 161 heeft gewoond klopt volgens mij niet, want M.J. Sijnen is mijn opa Marcelus Jacobus Sijnen en die was inderdaad van beroep metselaar. Hij was getrouwd met Anna den Brok, die op nr. 183 vermeld staat en daar heeft mijn vader gewoond en is mijn tante geboren.
Ik heb intussen de distributiestamkaart van mijn opa er eens bijgezocht en zie dat er twee adressen op staan waarvan er een is doorgestreept, nl. Beekstraat 5! Dat is waarschijnlijk het huis waar mijn vader geboren is en waarvan ik graag een foto zou willen, mocht iemand die hebben.


Datum: 30-12-2015
Naam: Antoon Franse img

Marco, wat Gerard schrijft is wel juist, hier wat gegevens. Marcelus Jacobus Sijnen en Anna den Brok, beide geboren in Berghem woonde op 31 mei 1928 op de Woenselschestraat 23a ;12 maart1930 Woenselschestraat 27e ;13 augustus 1931 Woenselsestraat 161 .Deze adressen kunnen betrekking hebben over hetzelfde huis, omdat er in die tijd veel is bijgebouwd en omgenummerd. Waarschijnlijk zijn ze nadien naar de Beekstraat gegaan en daarna naar de Woenselsestraat 183 . De zoon van een vriend van je vader is eigenaar van Banden Service Acht, nl. Erik Spapens die kan je in contact brengen met zijn vader Johan Spapens.