EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23183

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tracé Woenselsestraat 1957 over Google Earth 2010

Beschrijving

Woenselsestraat 1957 over Google Earth 2010 Het tracé van de Woenselsestraat en zijstraten genomen uit de plattegrond van 1957 (zie foto 1079) en geprojecteerd over wat knip en plakwerk van Google Earth. De open, geel omlijnde, stukken in het tracé zijn de huidige restanten van de Woenselsestraat. De grote boom in de hoek van de Woenselsestraat en Beekstraat west is de grote treurwilg die destijds in de tuin stond van schilder Van Riet, Woenselsestraat 216, en momenteel helemaal is ingebouwd in de "Grijze Generaal". "Deze foto correspondeert met foto 22397 en 23280"


Geplaatst op

05-02-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-02-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

Cor, bedankt voor het plakwerk! Het is precies waar ik altijd aan denk als ik weer in Eindhoven ben en in de bus naar Nuenen zit: ik weet hoe het er uitzag maar weet bv niet meer waar de Woenselsestraat liep. Dankzij jou knipwerk kan ik het weer een beetje thuisbrengen want er is in 30 jaar veel veranderd.


Datum: 05-02-2010
Naam: Henk Ten Westeneind  
img

Google 2010 is het niet, denk eerder google earth 2007. Kijk maar eens naar de Beekstraat-west bij het winkelcentrum. Wel kei mooi gemaakt, dit is nu echt zo'n foto die je vaker wil zien . Ik zou zeggen, leef je uit, ben wel benieuwd hoe meerdere gedeeltes er vroeger uitzagen en hoe de wegen liepen en mbt google earth zou het mooi zijn als ze er weer eens een update van maken.


Datum: 06-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Henk, ik heb gebruikt Google Earth versie 5.1.3533.1731 van 11 Nov, 2009. Ook deze versie laat oude opnames zien. De "Grijze Generaal" bijvoorbeeld staat er niet op maar als je streetview kiest dan kun je hem wel beijken! Dus 2010 vind ik prima.


Datum: 08-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Beste (oud)bewoners van Woenselsestraat en Vlokhovenseweg.
Onze poging de oude Woenselsetraat en Vlokhovenseweg weer een beetje in oude glorie te herstellen is al een aardig eind gevorderd. Foto 22397 plus bijbehorende adres/namenlijsten getuigen daarvan (een 2e foto verschijnt binnenkort en behandelt de straat van Nieuwe Dijk tot Kloosterdreef). Bovenstaande foto ondersteunt het geheel. Maar die oude glorie gaat pas écht leven als er véél foto's van deze straat op EiB verschijnen waar wij weer naar kunnen verwijzen. Er zijn al zo'n dikke 250 foto's maar vele behandelen dezelfde stukken straat. Er zijn echter hele delen waar nog geen foto's van verschenen zijn. Misschien zijn ze er ook niet maar dat weten we niet zeker. Daarom doen wij een beroep op jullie om eens in het familiealbum te duiken en te kijken of er nog foto's van toen inzitten die een stuk van de straat laten zien. Als er mensen op staan is dat geen probleem, waarschijnlijk zelfs interessant (zolang het niet té privé wordt). Als je foto's hebt die je op EiB wilt plaatsen en je kunt dat zelf niet dan kunnen wij je daar bij helpen.
Bij voorbaat dank.
Cor Platenburg


Datum: 09-02-2010
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Mijn opa woonde rond 1925 op Woenselsestraat 95, maar ik heb geen idee waar dat ongeveer moet zijn. Kan iemand mij een tip geven?
Wij woonden in Stratum en Woensel was voor mij bijna Buitenland!


Datum: 09-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Netty, was 95 het nummer dat zijn huis in 1925 had? In welk jaar heb je hem voor het laatst op dat adres opgezocht?. Als je ook de naam met voorletter(s) van je opa geeft en zijn beroep dan is het gemakkelijker zoeken en kan ik redelijk nauwkeurig aangeven waar jouw opa gewoond moet hebben.


Datum: 09-02-2010
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Mijn ouders trouwden in 1925 en op hun huwelijksakte staat dat mijn vader woonde op Woenselsestraat 95. Ik ben daar nooit geweest, dus weet ook niet waar ik het plaatsen moet. Mijn opa's naam was F.Th.H. Uijen en hij was bonds / verenigingsbestuurder op dat moment vgl die huwelijksakte. In 1927 woonde hij op Gestelsestraat 88 vgl de huwelijksakte van mijn tante.


Datum: 09-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Netty, daar ga je dan!
In adresboek 1926 kom ik op Woenselsestraat 95 S. G. B. de Winter, Landbouwer, tegen. Jouw opa is dan al verhuisd naar Gestelsestraat 88 (daar kom ik hem tegen met als vermelding Vereenigingsambtenaar, jawel met dubbele E!). Rond 1930 worden de nummers van de Woenselsestraat gewijzigd vanwege de toenemende bevolking. Woenselsestraat 95 wordt na de hernummering héél waarschijnlijk Woenselsestraat 369. Waar moet je dat nu zoeken? Ga naar de grote versie van de foto hierboven. Iets onder het midden van de foto zie je het opengewerkte stuk Woenselsestraat. Aan de onderkant daarvan in het groene stuk rechts van de straat heeft dat huis gelegen. Dus vlakbij de kruising met de Doctor Cuyperslaan. Als het inderdaad dat huis is dan is dat te bewonderen op foto's 17602, 17688 en 23037. Mocht het tóch niet het goede huis zijn dan heeft het in ieder geval daar in de buurt gelegen tussen de Rapenlandstraat en de kruising met de Doctor Cuyperslaan. Mocht ik er meer over te weten komen dan zal ik je dat laten weten.


Datum: 09-02-2010
Naam: Peter Vermeulen  

Nou vooruit Netty, dan zal ik er nog aan toevoegen dat in het adressenboek van 1922 de heer F Th H Uijen wordt genoemd: ambtenaar Bossche Diosane Werkliedenvereeniging en hij woonde toen... Vredesplein 37. Hij heeft dus maar heel kort op de Woenselsestraat gewoond.


Datum: 09-02-2010
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Bedankt voor deze informatie ! Ik meen ooit gehoord te hebben dat er een houthandel in heeft gezeten, dat kan dus wel kloppen. Er was in ieder geval een grote tuin bij, want daar had mijn moeder het altijd over.


Datum: 10-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Netty, misschien een overbodige vraag maar niet geschoten is altijd mis. Heb je mischien foto's waar dat huis van je opa op staat, geheel of gedeeltelijk. En als dat zo is zou je die dan met ons willen delen?


Datum: 10-02-2010
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik ga nog eens kijken naar oude foto's , waarvan ik denk dat die in die tijd genomen zijn. Een foto heb ik al in mijn gedachten waar dan de achterkant op zou kunnen staan. Kom hier dan op terug.


Datum: 02-02-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Netty, de grote foto 23280 geeft ook een goed beeld van de plaats van nr 369. Jammer dat het er niet meer staat.


Datum: 07-08-2011
Naam: Maya Josiassen-Wouters  

Cor, wat leuk om te zien hoe de Woenselsestraat vroeger liep. Ik ben begin jaren '70 fietsend proberen terug te halen hoe die straat vroeger liep, maar als je als 4 jarige gaat verhuizen, zijn je herinneringen vaag.


Datum: 17-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Maya ook voor ouderen is het een heel karwei nog iets terug te vinden. Ik heb rond 1996 nog eens gezocht naar de Woenselse straat/Vlokhovense weg en zo verder naar de Sons Bergen. Ook de Reestraat, maar vrijwel niks gevonden, alleen een stuk Vlokhovense weg. Waren vroeger tussen de in 1920 geannexeerde gemeenten Woensel, Tongelre, Startum, Srtijp en Gestel nog landelijk van aard, nu is alles volgebouwd en is vrijwel alles verdwenen, zelfs het patroon van straten en wegen is weg.