Fotonr.: 22433
Bijdrager Annie van Hout-Mandigers
Jaar: 1942
Locatie 1.:Centrum |114 Fellenoord |Nieuwe Bogert*

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Nieuwe Bogert

Beschrijving De Nieuwe Bogert richting Kersenstraat, het vroegere zoekplaatje 22378. Met dank aan Will van Oers die het juiste idee had.

Geplaatst op 30-11-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 30-11-2009
Naam: Ben Brekelmans img

Waar is die lantaarnpaal, Hans? Weg-gephotoshopt?


Datum: 30-11-2009
Naam: Peter Vermeulen

Ben, je wordt ook al een dagje ouder. Een bril zou je misschien wel misstaan maar lijkt wel nuttig...


Datum: 30-11-2009
Naam: Hans Vervoort img

Het jaartal 1942 van deze foto trek ik in twijfel. De zinken vuilnisemmers zijn volgens mij rond de jaren vijjtig geïntroduceerd in Eindhoven. Deze aanpassing om de emmers te ledigen moest ook aanwezig zijn op de vuilniswagens. Ik kan mij nog goed herinneren dat iedereen een eigen oplossing had met het aanbieden van het afval. In eerste instantie kreeg men per huisnummer een emmer en het is enige jaren later uitgebreid met een tweede emmer.


Datum: 01-12-2009
Naam: Michaƫl Hendriks img

Ik denk Hans dat je gelijk hebt. Kijk maar eens op de achtergrond: tussen de twee grotere huizen staat een auto. Het model is uit de jaren vijftig. Je ziet de auto van achteren.


Datum: 08-12-2009
Naam: Jack Docters img

En op een van de huizen achteraan zie ik daar een TV mast?


Datum: 09-12-2009
Naam: Wil van Hout img

Op de een of andere dag mochten de mensen geen draadje meer aan de muur maken als antenne. Er werd streng op toegezien daar de draden de hele omgeving omlaag haalden. Deze omstandigheden waren te vergelijken met het verbieden van TV-antennes op de daken van huizen enkele jaren geleden. Ongetwijfeld zullen de schotels die de huizen nu ontsieren snel aan de beurt komen. Het kon niet zijn dat niemand meer naar de radio kon luisteren, want op diverse plaatsen werden stalen palen neergezet en kon iedereen er met een draadje vanaf het huis naar toe. Uiteraard tegen betaling.


Datum: 17-08-2010
Naam: F van Beek img

In het grotere huis (met dakkapel) in het midden van de foto heb ik met mijn ouders gewoond tot de afbraak hiervan. Het was een eindwoning van een blok van zes, gelegen aan de Kersenstraat.


Datum: 01-06-2014
Naam: Piet Reniers img

Links op de foto de kruidenierswinkel van Cor Beltz.
Het rijtje huizen rechts: eerste huis Van Bruggen, meubelmaker/timmerman. Tweede huis fam. Geven. Derde huis van mijn opa en oma Donkers-Cox, die in de Kersenstraat een sigarenfabriekje hadden nr 3 en 5, later omgebouwd tot woonhuizen.
Ik woonde van 1943 tot 1953 op nr. 5. Het laatste huis links is van Co Brakel, loodgieter (Kersenstraat 1). In de tijd dat ik in de Bogert speelde stonden er gaslantaarns, in ieder geval voor het huis met de lichte dakgoot. Het jaartal 1942 kan juist zijn.
Het vierde huis rechts was volgens mij van Vermulst.


Datum: 01-06-2014
Naam: Tini van Rooij img

Nee Piet, het jaartal 1942 is niet juist, zie de reactie van Hans Vervoort over de vuilnisemmers. En Hans, de tweede vuilnisemmer werd pas verstrekt omdat men het huisvuil maar één keer per week op ging halen, aanvankelijk was dat twee keer per week. En F. van Beek, wanneer was die afbraak?
Een TV-antenne begin vijftiger jaren is wel mogelijk De uitzendingen waren wel experimenteel, met bij Philips een steunzender vanuit Eindhoven (niet per se een antenne nodig) maar als je toch een toestel in huis had kon je met een antenne ook Duitsland ontvangen.


Datum: 02-06-2014
Naam: F van Beek img

De afbraak was volgens mij omstreeks 1958. Wat de vuilnisemmers betreft, die werden verkocht rond 1952 voor fl. 6,50.


Datum: 02-06-2014
Naam: Tini van Rooij img

Dat klopt F. van Beek. Maar de tweede emmer was gratis en bleef eigendom van de gemeente. Je zag dan ook twee soorten emmers langs de straat, de eerste met "Eindhoven" in het deksel, de tweede met "Eigendom gemeente Eindhoven".
Ik herinner me dat de aanschaf van de eerste emmer verplicht was. Mijn opa was daar nogal boos over, hij had nooit afval, maar de boosheid ging snel over toen hij ontdekte dat de huisvuilemmer uitstekend geschikt was om zijn voorraad kippenvoer in te bewaren.


Datum: 02-06-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

De emmers worden tegenwoordig veel in de tuin gebruikt als plantenbak. Een leuke herbestemming.


Datum: 10-02-2018
Naam: Huub Princen img

Sorry dat ik nu pas reageer, maar beter laat dan nooit.
Wij woonden links, net voor dat dieper gelegen huis op nr. 8, net niet te zien.
Van Rooy woonde in het laatste huis links. Ik weet nog dat daar een kind is gestorven en dat wij achter het kistje hebben gelopen. Dat is mij mijn leven lang bijgebleven. Aan de overkant woonde de familie Dekkers. Ik was stiekem een beetje verkikkerd op Joke, maar voordat er iets van kon komen moesten wij daar weg. En je weet wel; uit het oog uit het hart.
Achter in de straat stonden rechts nog twee huisjes waarvan een werd bewoond door de familie Rommers en het andere, dacht ik, door de familie Raats?
Links om de hoek woonde de families Rijkers en Reniers. Tegenover woonde een politieagent? Tegenover ons was het huis van de familie Bouman weggebombardeerd en daarnaast woonde de familie Vulpen boven, en een blinde man beneden. Daarnaast woonde een muziekleraar en verder familie Vermeilen, de aannemer, naast Wouters.
Aan onze kant de families Snep en Van de Loo.
Nadien kwam tegenoven ons de familie Van de Weiden wonen; de vader werkte in België in de mijnen.
Laat ik het hier maar even bij houden.
Hopelijk komen hier nog wat reacties op.