EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16527

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Herinrichting Boschdijk

Beschrijving

De Boschdijk zijn ze aan het verleggen, Ik weet alleen niet waar dit precies is. Wie wel?


Geplaatst op

04-08-2008

Reacties:

Datum: 04-08-2008
Naam: Gerry de Bie  
img

De Antoniuskerk was hier al weg, en die is in 1973 afgebroken, en men is meteen daarna met de herinrichting van dit gebied begonnen. Dus het jaar 1974 lijkt me voor deze foto een aardige inschatting.


Datum: 04-08-2008
Naam: Gerry de Bie  
img

De kerk heeft gestaan op het driehoekig stuk grond in het midden van de foto. De weg die schuin naar links loopt is nog een laatste stuk van de oude Boschdijk richting centrum.


Datum: 04-08-2008
Naam: Antoon de Lepper  
img

Links zie je het pand van Boogers Motoren, Boschdijk 82, zie ook foto 7649


Datum: 11-07-2009
Naam: Jeroen Tielen  
img

De Antoniuskerk stond naar mijn idee niet op het driehoekje op de foto maar verder naar achter, net iets meer links van waar nu het Worldtradecenter staat. Dat moet haast ook wel want het stond erg dicht in de buurt van het Holiday-Inn hotel. Je zou ongeveer kunnen zeggen de toren waar het VGZ in het begin gehuisvest was.
Achter het huis links in beeld kwam de Houtstraat op de oude Boschdijk uit. En op dat driehoekje staat nu het UWV-kantoor.
Voor alle duidelijkheid kijken we hier tegen de Pastoor Petersstraat aan en daarachter de Fellenoord omdat we ook de achterkant van de Piazza en de Bijenkorf zien en mogelijk links het oude postkantoor op het Stationsplein.
Als we dit punt gaan vergelijken met oudere foto's zou het precies daar op de Boschdijk moeten zijn waarbij de bocht naar links richting Hemelrijken begon.
(Ik heb een oude plattegrond uit midden jaren zeventig waar dit driehoekje op staat. Mogelijk plaats ik die later nog op de site en zal ik er naar verwijzen om deze foto te verduidelijken.)


Datum: 11-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Zegt foto 7649 iets over de juiste plaats?


Datum: 11-07-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Nee Wil maar foto 4443 die van vrijwel dezelfde plaats als deze genomen is wel. Op foto 7649 zie je het gebouw links losgeknipt van de omgeving.