EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22886

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk (2)

Beschrijving

.


Geplaatst op

04-01-2010

Reacties:

Datum: 05-01-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Rechts op de achtergrond de St Pauluskerk en de Pastoor van Arskerk en hier links motorhandel Piet Boogers.


Datum: 05-01-2010
Naam: Peter Guns  
img

Links voor aan bij de benzinepomp zat mijn oom Piet Boogers.
Hij verkocht bromfietsen en motoren.


Datum: 05-01-2010
Naam: Willem van der Sommen  

Links, na de benzinepomp, was een zwarte pad naar bakkerij Draagt Elkanders Lasten en naar de remise van toeringcarbedrijf De Kruijff. Verderop links is de Bondstraat. Het witte gebouw, links aan het einde, was de wasserij van Gieltjes. Later zat er de Boerenbond in.


Datum: 05-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Wat was de Boschdijk smal in 1938. En alles zo overzichtelijk! De naam Draagt Elkanders Lasten doet me aan heel iets anders denken, grappig bedenksel voor een bakkerij.


Datum: 05-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Als ik mij dit goed herinner, gaat links achter de auto de tram de Bondstraat in. De huizen staan iets terug wegens de tramloop. In het grote pand was de sigarenwinkel van v.d. Oever, de blinde man waar ik mij altijd over verbaasde hoe handig hij was. Het hoekpand met de reclame er op is vervolgens het café van van Dooren.


Datum: 05-01-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Ja koddig he Draagt Elkanders Lasten maar D E L A is een begrafenisonderneming. Helpt Elkander was de bakkerij van 'Coöperatieve Broodbakkerij en Verbruiksvereeniging "Helpt Elkander" U.A'. Zie http://ouwwoensel.nl/harmoniestraat/harmonie0.htm voor het adres aan de Harmoniestraat hoek Binnenpad. Maar nu de vraag waar ging dat zwarte pad naar toe, behalve naar De Kruijff?


Datum: 05-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Mooi, je uitleg Hans, juist omdat ik alleen aan DELA dacht met in verband met deze naam vond ik het opvallend: eerst het brood, dan de dood.


Datum: 05-01-2010
Naam: Leo Laus  
img

Bakkerij VOLKSBELANG was ergens op deze plek gevestigd met een populaire broodbezorger, waarvan me de naam niet te binnen wil schieten.


Datum: 05-01-2010
Naam: Willem van der Sommen  

Het pad liep naar de Lijmbeekstraat


Datum: 05-01-2010
Naam: Leo Laus  
img

Wasserij Edelweisz was naar voren gebouwd; ernaast de Boerenbond met weegbrug langs de straat. Het zwarte pad kwam toch uit op de Lijmbeekstraat ? Kolenboer Linders op de ene hoek en café het Jagertje op de andere. Spreken we hier over de Zoutstraat (Plattegrond 1957 en eerder).


Datum: 05-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Dat pad werd steeds smaller en ging naar de Lijmbeekstraat. In het midden tussen de twee straten bevond zich de bakkerij aan de achterkant. Komende van de Boschdijk aan de linkerkant. Het hek, wat als afscheiding dienst moest doen, was helemaal kapot zodat je eventueel in de winter met vriendinnetje, je aan de schoorsteen kon warmen. Naar huis brengen van je vriendin eindigde meestal daar.


Datum: 05-01-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Er waren tegelijk twee motorzaken P.H. Boogers monteur op Boschdijk 49 en een A. Boogers rijwielhandelaar Boschdijk 133. Ome Piet dus hier op nr 49.


Datum: 06-01-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Iedere keer weer als ik zo'n foto zie verbaas ik me er over dat het zo rustig is op straat. En dit in een tijd toen dit de grote verbindingsweg was tussen Noord en Zuid. Geen rondweg, geen A2, A58 of poot van Metz. Alle noord/zuidverkeer moest via de Boschdijk en de Woenselse overweg. En dat bleef zo tot in de jaren vijftig toen het hoogspoor en de rondweg werden aangelegd.


Datum: 06-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Er hangt me iets bij dat de kolenboer Latour heette. Hij had een berg kolen achter het huis en als er kolen ging halen, werd dat nog in een echte maat afgemeten. Een ijzeren geijkt rond vat van een halve meter voorzien van enkele koperen ringen. Of waren de ijktekens in koper? Ik weet niet meer of het een half of een heel mud betrof, maar wel een eerlijke bedoeling. Wat nog in mijn herinnering gegrift staat, is het feit dat de ton door het vele gebruik zo glad was als een spiegel.


Datum: 06-01-2010
Naam: Peter Guns  
img

De broodbezorger bij Volksbelang heette volgens mij Albert, hij ging toen met paard en kar bezorgen.
Bij de Houtstraat zat een motorenzaak van Boogers dat was de vader van Piet Boogers. Die hadden ook nog een werkplaats in de Houtstraat. Hij had als bijnaam ,,de bok'' .Piet Boogers zat destijds op nr.141. Misschien dat vroeger de telling anders was. 133 en 49 is allebei oneven. Boogers bij de Houtstraat zat van uit het centrum gezien rechts en Piet Boogers links.


Datum: 06-01-2010
Naam: Peter Guns  
img

Er zat destijds wel een kolenhandel Linders op de hoek van het zwarte pad. Aan de andere kant van het pad zat ,,de Jager'' bar. Dit kan ook in een later stadium zijn want de foto dateert van 1938.


Datum: 04-10-2012
Naam: Richard Schoutissen  
img

Eind 30-er jaren en in de 40er jaren woonde de kolenhandelaar Antonius Theodorus Linders op de Boschdijk 143, althans in 1947 was het de Boschdijk 143.


Datum: 08-05-2014
Naam: Corrie Verhagen  
img

Naast Piet Boogers woonde mijn opa Driek van de Gevel met een groentewinkel. In 1937 was dat huisnummer 137. Weet ik zeker omdat ik nog een oude kaart heb, die had mijn moeder geschreven naar mijn vader, daar staat het adres en huisnummer op.