EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3655

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Melkman op de Boschdijk

Beschrijving

Let op die bakfiets links


Geplaatst op

27-03-2006

Reacties:

Datum: 15-01-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Dit lijkt me niet ouder dan het jaar 1950? Ik ben in 1956 uit Eindhoven vertrokken en daarna heb ik dit niet meer gezien. Het is nu waarschijnlijk erg veranderd. Ik herken dit echter heel goed. Ik ben van 1933 en woonde vanaf mijn 4e in de Wattstraat, zijstraat van de Boschdijk. Hier heb ik toen heel vaak gelopen (eerst in een wandelwagen) met mijn moeder op weg naar de stad. Je moest vanhieruit dan schuin naar links.


Datum: 15-01-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Weet iemand wanneer de zinken vuilnisemmers zijn ingevoerd? Naar mijn idee na 1951. En wanneer is die DAF-reclame daar verschenen? Als ik de datum moet gokken wordt dat 1953.


Datum: 15-01-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Er zijn nog geen TV-antennes te zien, ik denk dat 1953 een goeie gok is.


Datum: 15-01-2007
Naam: Henny van Melis  
img

Het pand recht vooruit was van slagerij Verhoeven. Rechts ervan de Binnenpad.


Datum: 16-01-2007
Naam: Anneke Feijen  
img

Hier aan de rechterkant zat ook nog ergens een winkeltje van Denkers of Dankers. Daar kon je naar toe als er een ladder in je nylonkousen zat. Deze werden daar weer keurig hersteld.


Datum: 17-01-2007
Naam: Henny van Melis  
img

Aan de linkerkant zat een hoedenontwerpster/maakster.


Datum: 17-01-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Het pand recht vooruit was inderdaad een slager. Links ernaast zie ik een een schutting. Vroeger stond hier een heg met donkerrode blaadjes, die ik als kind zo mooi vond. Ik kan me nog heel goed herinneren dat, als ik hier voorbij werd gereden in mijn wandelwagen, moeder even stopte om er voor mij een te plukken.


Datum: 17-01-2007
Naam: Anneke Feijen  
img

Voorbij die heg had de familie Korting een winkeltje. Daar in de buurt was ook nog een feestwinkeltje. Ik weet niet meer of dat van de fam. Valkenburg was. Deze familie woonde op de Binnenpad. Verder op de Binnenpad aan de rechterkant was bakkerij Nel van Gemert.


Datum: 01-06-2007
Naam: Michel Grijseels  
img

De winkel annex bakkerij van Korting is later overgenomen door Valkenburg (feestartikelenzaak). Die woonde aan de Boschdijk met achteruitgang op de Binnenpad, met als buurman de kledingzaak Kuflex (2 pakken halen, 1 betalen). Aan de rechterkant was de Erica-bar, waar Tony Bass nog in gezeten heeft.


Datum: 20-02-2011
Naam: Deana van Tijl  
img

Van 1936 tot 1953 heeft op nummer 105 in het witte huisje een groentewinkel gezeten. Die was van Verhoeven-Couwenberg. Zij zijn in 1953 verhuisd. Op 103 heeft De Turk gewoond. In die tijd is op 101 een logement van Stevens geweest. Waar de bakfiets staat, heeft Semler gewoond. Die repareerde paraplu's en is later verhuisd naar de Heemskerkstraat. Mijn man heet Verhoeven en is geboren op 105.


Datum: 16-02-2012
Naam: Wilma van de Gevel  
img

Beste Deana, ik weet niet hoe oud je man is. Mijn vader, Willie van de Gevel, woonde op nr. 109, naast de visboer, met zijn moeder en mijn moeder en was een jeugdvriend van Cor Semler. Papa is twee jaar geleden gestorven. Verder zouden in de rij ook nog twee joodse mannen hebben gewoond. Misschien weet jouw man meer.


Datum: 21-02-2012
Naam: Rien Verhoeven  
img

Tot 3 december 1953 heb ik op Boschdijk 105 gewoond en was de voorgevel nog niet wit. Op 107 woonde Janus v.d. Heuvel. Waar die twee joodse mannen woonden, is mij niet bekend. Willie van de Gevel heb ik vaag gekend. Ik weet ook nog dat tegenover de Nieuwe Fellenoord in een kruidenierswinkeltje een oom van Willie woonde. Naast Sembler woonde Van Buul. Twee nummers verder zat dokter Holtzer, die daarna naar een zijstraat van de Parklaan is vertokken. Die visboer op 109 was Hagen, daarnaast woonde De Wert of De Wit. Later is daar Clermonds komen wonen.


Datum: 22-02-2012
Naam: Wilma van de Gevel  
img

Willem en Anna van de Gevel-van Diessen zijn in 1933 op nr. 109 komen wonen, met een gezin van vif kinderen. Papa was de jongste, geboren in 1927 en was toen dus 6 jaar oud. De namen van de andere kinderen, in volgorde van leeftijd, Narris, Marie, Piet, Dientje. Mijn vader is ingetrouwd met mijn moeder in 1956, toen opa is overleden. Als u in 1953 bent verhuisd, hebt u dat dus niet meegekregen en ook niet dat de honden altijd bij de visboer (111?) de vis weghaalden. De joodse mannen zijn in de oorlog verdwenen, zoals zovelen.
Vader is schoolgegaan bij de fraters, ik denk op de Joannes Bergmanschool. Ik heb nog een klassenfoto van, ik denk uit 1939/1940. Mocht u interesse hebben, kan ik u die doormailen als PB. Ook staan er van de overkant nog mooie foto's hier ergens op de site. De nummers heb ik zo niet bij de hand, maar het zijn twee herenhuizen met hek en bomen ervoor. Holtzer is inderdaad verhuisd naar het Villapark, op de hoek van het Mignot-plein, achter café De Beer aan de Tongelresestraat.
<<< Wilma, foto's mag je altijd doorsturen. (red.) >>>


Datum: 22-02-2012
Naam: Wilma van de Gevel  
img

Voor het pand van Holtzer, zie foto 4441.


Datum: 04-04-2015
Naam: Paul Weijts  
img

In de bocht staat de bakfiets van melkboer Pastoor, hij woonde in de Barrierweg 246 en was een protestantse melkboer die veel tegenwerking had van de Roomse Kerk. Hij moest voor de oorlog zijn melk betrekken uit Boxtel omdat zowel de Melkfabrieken St. Petrus als de andere hem geen melk mochten leveren van de Roomse geestelijkheid. Zijn zoon Jo was en is mijn eerste vriend sinds 1941!


Datum: 19-10-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Anneke, die kousenreparatie-winkel zat m.i. in het rijtje met o.a. het "fopwinkeltje" van de fam. Valkenburg. Het was de eerste zaak van mijn ome Cees de Turck, werd gerund door mijn tante Ria, ook wel Zus genoemd, en heette Het Kousenwonder. Later is de zaak verhuisd naar Hemelrijken 89. Ze hadden ook een filiaal in de St. Theresiastraat. De kousenzaak op het Hemelrijken is later Friture De Turck geworden, die -weer wat later- verhuisde naar Hemelrijken 83. Daar dreef ome Cees ook zijn autohandel in vooral Daf- en Volvo-personenwagens.


Datum: 19-10-2016
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Mijn opa en oma De Wert-Hoens woonden op nr. 113! Zij woonden naast visboer Gerrit en Grietje Hagen. Een paar huizen verder woonde de fam. Clermonts. De ladders in nylons ophalen werd volgens mij door Toosje van de Ven gedaan bij fam. Denkers en die woonde langs het Polderpaaike, later de Zernikestraat. Janus van de Heuvel woonde in de rij naast het gangetje. (Ik heb nog een bidprentje van Janus zijn vrouw. Zijn dochters heten Paulien en Mien. Hij had ook nog een zoon, Fried, dacht ik.)
Bij visboer Hagen liepen altijd kippen rond en die kregen visafval te eten en dus smaakten die eieren naar vis volgens de verhalen. Ik weet ook dat er op de plaats achter in een grote teil Ijsstaven lagen om de vis te koelen.


Datum: 12-11-2017
Naam: Hans van Vroenhoven  
img

Ben geboren op nummer 99, café "de Halte". Is niet goed te zien op deze foto.


Datum: 30-11-2022
Naam: Maurice  
img

Jan Verhoeven zijn ouders hadden een groentewinkel aan de Boschdijk 105. Begin jaren '50 was hij misdienaar op de kostschool dan wel de kerk van het St. Jozefgesticht aan de Hemelrijken 119 in Eindhoven. Weet iemand waar hij verblijft?