EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23003

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vestdijk met Hotel Corso

Beschrijving

.


Geplaatst op

17-01-2010

Reacties:

Datum: 18-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik kan niet goed zien of de antennemast op het hotel geplaatst staat, maar anders waren ze bij Hotel Corso wel erg bang dat ze niet alle televisiezenders (Max. 5 in die tijd) goed zouden ontvangen?


Datum: 19-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

De verdikking bovenaan de mast, duidt er voor mij op dat dat een motorisch draaibare mast is, van binnenuit te bedienen m.b.v. een kastje met draaischijf dat doorgaans bovenop je TV-toestel stond. Daarmee kon je afstemmen op andere frequenties en zo meer zenders binnenhalen.


Datum: 19-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Volgens mij Ben was het niet zo zeer voor het ontvangen van meer zenders als wel dat je met minder rasters op de mast hetzelfde aantal zenders kon ontvangen. Je draaide het bewuste raster in de juiste richting. Dit moest je proefondervindelijk ontdekken, (Net zolang draaien tot de diagonale lijnen recht stonden en niet of bijna niet meer zichtbaar waren.) Je had volgens mij toendertijd, In Eindhoven tenminste, één raster naar het zuiden (één Belgische zender , 1 raster naar het oosten voor ARD, ZDF en WDR en dan nog een raster naar het noorden gericht voor NED(1). Dit was volgens mij zo'n beetje wat je in die tijd op je TV kon ontvangen. En inderdaad het kastje met draaischijf waar met potloodstreepjes op werd aangegeven hoe je de schijf moest plaatsen om af te stemmen op een andere zender. En voor de jongeren: Nee....we komen niet van een andere planeet!.


Datum: 20-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het zou zomaar kunnen, Gerard, ik ben volstrekt a-technisch. Mijn opa had ook zo'n mast die hij op speciaal verzoek bij zondagmorgenvisite's voor ons liet draaien. We vonden dat als mennekes heel indrukwekkend. Mij staat bij dat hij daarmee wel de BBC kon binnenhalen. Hij is er helaas allang niet meer, mijn naamgenoot-opa, anders had ik het hem gevraagd.


Datum: 21-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Maakt ook niet uit Ben. Wij zaten rond die tijd naar "Varkentje knor" (vliegend varkentje met een vlaggetje in zijn staart) , "vrouwtje tingeling" en zwiebertje te kijken. Ik zag wel dat de datums van de foto's betreffende Hotel Corso niet helemaal kloppen? Kom ik weer terug op de antenne: foto 23003 1962 met antenne, foto 6080 1965 zonder antenne, foto 16895 1970 weer met antenne. het zit hem in de details.