EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23120

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg/Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat

Beschrijving

Met dank aan Frank, Jack en Gerard Swinkels. Tussen de hoge bomen op het rechter deel van de foto zien we Woenselsestraat 41 liggen, Café de Sport, van Karel en Betje Hinsen. Het pad vanwaar de foto genomen is heeft bij mijn weten nooit een naam gehad. De boerderijen die er aan lagen hadden als adres Woenselsestraat. Links vooraan Woenselsestraat 90, de boerderij van Bullens (drie broers en een zus, Harrie, Jan, Piet en Anna) dan een schuur en daarachter Woenselsestraat 88, de boerderij van Bert Dekkers. De boompjes, zichtbaar tussen die boerderij en het café, zullen later op heel veel foto's van dit gebied rond de Woenselsestraat een belangrijk herkenningspunt vormen. Inmiddels zijn ze verheven tot "Woenselse bomen" en staan er nog steeds. Rechts op de foto Woenselsestraat 92, de boerderij van Jan Dekkers wiens dochter Anneke kleuterjuffrouw was op de St. Petrusschool, Woenselsestraat 316. Als je dit pad vanaf de Woenselsestraat inliep dan kwam je een eind na de boerderij van Jan Dekkers op een driesprong. Als je daar linksaf ging kwam je weer uit op de Woenselsestraat tussen het bedrijf van Harrie Roxs (nr. 120) en Wasserij "Morgenlicht" van Cees van den Akker (nr. 126). Voor een overzicht van de hele situatie zie foto 22397 en bijbehorende adreslijsten.


Geplaatst op

29-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Mooie foto met voor mij mooie jeugdherinneringen ook. De boerderij rechts op de foto, tegenover de kleinere boerderij van Bullens, heette "ERICA", en behoorde toe aan familie Dekkers; ik kwam daar vaak over de vloer, om eieren te kopen.
De situatie is door Cor duidelijk en gedetailleerd beschreven. Gaande op de driesprong naar links ging het inderdaad weer richting Woenselsestraat, rechts het kleine boerderijtje passerend van Hannes de Klomp, aan de achterzijde grenzend aan de heg, met scheiding naar het terrein van wasserij Morgenlicht.


Datum: 16-08-2014
Naam: C. de Bont  
img

Van deze foto heb ik een schilderij weet iemand wie die gemaakt heeft


Datum: 16-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Nooit geweten, dat van deze voor mij zo dierbare plek uit mijn jeugd een schilder heeft gestaan om dit op doek vast te leggen. Waarom van dit schilderstuk niet een foto gemaakt, en als inzending aan EiB. voor plaatsing laten opnemen, geachte C. de Bont?
Heel interessant om te tonen, en wellicht komt er hiermee een reactie van de maker van het schilderij. Wie weet?
Trouwens vermoed ik, nader bekeken, dat er hier nog een deel van de voorgevel zichtbaar is van pand Woenselsestraat 43, aan de overzijde van de boerderij van Theo Dekkers. Gedeeltelijk te zien, links van de boerderij van Jan Dekkers (op de foto rechts). Het hoekpand Woenselsestraat 43 was eigendom van bakkerij Theo Michiels, maar ook het huis, waar ik geboren ben. Mijn ouders huurden dit pand in de periode tussen 1932 en 1946, en zij runden in die tijd een winkel in rijwielen, haarden, kachels, en huishoudelijke artikelen.
=== C, is dat schilderij gesigneerd? Wil je dan ook een duidelijk foto maken van de signatuur? = Red. ===