EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

232

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Parallelweg*

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Spooremplacementen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het station en de Woenselse overweg.

Beschrijving

Mevr. Loots uit Velhoven weet nog hoe zij als klein kind voor de overweg stond te wachten, toen er zowel een trein als een tram langskwamen. Ze heeft deze foto nooit gezien en vraagt zich nog steeds af wat er gebeurde. (Ik weet het!) Het rechtdoorgaande spoor ging naar Rooi en 't andere naar Reusel. Ik denk dat er een groep vakantievierende Engelse wielrijders aan de linkse kant van de weg staat te wachten. Verder spreekt de foto voor zich.


Geplaatst op

06-05-2005

Reacties:

Datum: 23-08-2005
Naam: Rini Talens  
img

Over de spoorrailzen die aan de andere kant vh. station over de Neckerspoel lagen, mocht vroeger niet gerangeerd worden, vanwege de ondergrond..???. Maar.. bij de Woenselse overweg dus wel en die was dan ook om de haverklap dicht!
Mijn zuster vertrok 's morgens extra vroeg op haar fiets naar haar werk bij Philips om op tijd te komen, maar echte garanties waren er niet en de fiets over de voetgangersbrug sjouwen, dat deed ze niet, dat was meer iets voor mannen.


Datum: 13-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Het huidige spoor ligt momenteel 80 tot 100 meter verder naar het Noorden. Om het nieuw spoortraject met tunnels, station en alles wat nodig was te bouwen, moesten alle spoorverbindingen met alle faciliteiten van het bestaande spoor intact blijven, tot het nieuwe spoor volledig operationeel was. Zoals op de oude foto's te zien is liepen tot voorbij de Woenselse overweg meerdere sporen, welke gebruikt werden voor het samenstellen van de rijtuigen en het op de juiste volgorde van bestemming samenstellen van de goederen wagens. Dit gebeurde overwegend 's nachts en omdat het spoor 100 meter dichter bij onze bebouwing lag hoorde je de hele nacht het lawaai van koppelen en botsen van de wagens tot de trein volledig was samengesteld. In 1953 verdween alle narigheid na 100 jaar Woenselse-overweg-misère.


Datum: 03-09-2008
Naam: Kees Pas  
img

Als ik een kopie van een pentekening, van de Woenselse kant van de overweg van 1912 mag geloven bestond de overweg uit een lange boom en een korte, die er volgens mij voor was om de voetgangers vlug door te laten(er was nog geen voetbrug). Op foto 232 is de verdeling van de overweg er nog, de korte kant is links en maar 5-6 fietsen breed, de voetbrug lijkt er wel te zijn.