EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23208

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Beelden

Onderwerp 3.:

Religieuze Beelden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vlokhovens Kruisbeeld

Beschrijving

Het Vlokhovens Kruisbeeld met op de achtergrond panden die gesloopt worden. Het kruisbeeld is later op een andere plaats terechtgekomen. Datum: 13-01-1974
©Adriaan Verdonk


Geplaatst op

07-02-2010

Reacties:

Datum: 07-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Dit zijn dezelfde huizen als op foto 23126. Met dien verstande dat ze tijdens hun bestaan een keer gerenoveerd moeten zijn (mij niet bekend, maar ik weet gelukkig niet alles (meer). De mansardekap is veranderd in een standaard zadeldak. De nieuw gemetselde stukken zijn duidelijk zichtbaar. Ook de voordeur en de benedenkozijnen zijn vervangen.
Het huis rechts had als adres Vlokhovenseweg 25 (C. Raaijmakers / P.N. van der Linden, molenaar. Later Fried Vogels). Hier zit het oorspronkelijk bovenlicht nog boven de voordeur. Het huis links had nr. 23 (H. Kluijtmans. Later J. van den Broek?). Het kruisbeeld is verplaatst naar het driehoekige plantsoen op het pleintje tegenover nrs. 1c-1d.


Datum: 27-01-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

Het laatste oude stukje Vlokhovenseweg heet nu Jericholaan en kwam uit op de Bisschop Bekkerslaan. Nadat de huizen gesloopt zijn, is de Vlokhovenseweg naar het westen afgesloten en sluit nu aan op de Bethlehemlaan. De kruising Bisschop Bekkerslaan/Vlokhovenseweg uit 1966 is rond 1974 verdwenen.