EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23462

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

512 Prinsejagt

Straat:

Pastoor Duséeplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Vincentius à Paulo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vincentius a Paolo

Beschrijving

Vroegere RK kerk aan de Vttruviusweg, tegenwoordig Pastoor Duséeplein << hier stond oorspronkelijk Vanvitelliweg (red.)>>.


Geplaatst op

04-03-2010

Reacties:

Datum: 05-03-2010
Naam: Peer Retera  
img

Ik denk dat hier bedoeld wordt de Vitruviusweg maar deze straat is ooit omgedoopt in het Pastoor Duseeplein. Pastoor Dusee is hier de bouwpastoor geweest in 1964. Achter deze kerk, vroeger aan de Vitriviusweg 2, maar nu ook Pastoor Duseeplein, ligt de eveneens Vincentius a Paulo school (lagere school). Mijn vader, Jo Retera, is daar van 1963 t/m 1989 hoofd van de school geweest nadat hij eerst vanaf 1952 onderwijzer was op de Henricusschool in de Bennekel. Zelf heb ik daar ook op school gezeten. <<< we passen het aan (red.)>>>


Datum: 10-03-2010
Naam: Henk Ten Westeneind  
img

De Vitruviusweg is er nog steeds alleen het plein is in effe gokken 1986/1987 omgedoopt tot pastoor Duseeplein. Dit werd gevierd met een groot feest een feesttent op het veldje tussen de kerk en de Oude Bossche baan met een feest avond voor de jeugd en een playback show. Oh Peer de naam van de school is dit niet RK basisschool Prinsejagt geweest? In de tijd dat ik bij jou pa op school zat was dat wel zo, staat op de oude klassenfoto's. Dit was is 1979 tot 1988 wel zo.


Datum: 11-03-2010
Naam: Peer Retera  
img

Henk, de schoolnaam, daar zou je zeker wel eens gelijk in kunnen hebben, sterker nog, je hebt gelijk. De naam Vincentius a Pauloschool zit er nog zo ingebakken bij me! Ik zelf heb op deze school gezeten van 1968 tot 1972... vandaar. Heb zelfs een jaar bij mijn vader in de klas gezeten! We hebben er geen van beiden iets nadeligs van overgehouden ;-)