EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

2394

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Aloysiusgroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Aloysiusgroep op kamp.

Beschrijving

Aloysiusgroep uit de St. Catharinaparochie in 1968 op kamp in Overasselt.


Geplaatst op

05-01-2006

Reacties:

Datum: 06-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De meeste jongens kijken naar de fake fotograaf. Alpinopetten? Wat een nieuwmodisch gedoe.


Datum: 07-01-2006
Naam: Eugène Mudde  
img

Ja, Hans er is veel veranders bij Scouting in al die jaren. Zou zeggen: verdiep je er eens in..


Datum: 07-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb altijd een hekel gehad aan uniformen. Op de golfclub waar ik in de competitie meedraaide wilden de heren ook een herkenning in de vorm van een uniform. Ik heb dat resoluut geweigerd. De hitlerjeugd had een blauw uniform met een ovale pet, de jeugdstorm had er een met een Astrakante ovale muts. Mijn vader zei tegen mij: Je moet nooit bij een partij gaan, ook geen geitenfokvereniging, want direct komt een of andere maloot die niks van geiten moet hebben en dan brandt de hel los Ik kan mij herinneren dat ik bij Daf de eerste overall aan moest doen. Het was een gebruikte maar zo goed als nieuw. Ik heb meteen gezegd dat ik in de oorlog zoveel tweedehandse kleren aan gehad en ze nooit meer zou dragen. Die baas was het met mij eens en gaf mij een nieuwe.


Datum: 08-01-2006
Naam: Eugène Mudde  
img

Och dat gezeur over uniformen. Driekwart van de Nederlanders loopt in uniform=spijkerbroek. Maar daar gaat het immers toch niet over, wel. Het gaat over plezier en samen met en voor elkaar iets doen en dat vinden blijkbaar 100.000 kinderen en volwassenen in Nederland bij Scouting nog steeds geweldig.


Datum: 08-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

Wil een golfer heeft toch ook een soort uniform, en wat te denken van alle sportmensen over de hele wereld. Ze hebben allemaal een uniform aan allleen wordt het anders genoemd.


Datum: 09-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Honderd duizend kinderen vinden het geweldig! Maar dat is helaas geen maatstaf. Hoeveel foto's moet ik er op zetten waaruit blijkt dat het niet alleen een clubje is. Waarom zou Adolf deze club verboden hebben? Waarom worden nog steeds geen Leger-des-Heils-soldaten in verschillende landen toegelaten? Wat doen deze mensen voor kwaad? En dan hoor ik je al zeggen ja maar dat was alleen voor de orde te handhaven Wat te denken als de volgelingen van Adolf in Eindhoven terug gekomen waren na een tegen aanval? Hoe zouden ze het optreden van de verkenners dan beoordeeld hebben? Ik heb niets tegen de mensen in uniform maar tegen het uniform als zodanig. U kunt het met mij eens zijn of niet, maar het simpele gegeven dat men zich een beetje anders gedraagt kan al een reden zijn iemand voor jaren op te sluiten. Zie het futurisme in de kunst in landen als Rusland, Duitsland en Italie. Wat zou je denken als hier in dit land het Moslim extremisme zich zou ontwikkelen? Ik moet er niet aan denken! Ik wens je in ieder geval een fijne tijd, maar maak ze attent op de geschiedenis.


Datum: 09-01-2006
Naam: Eugène Mudde  
img

Ik denk dat Eindhoven in Beeld niet bestemd is voor dit soort opmerkingen. Ik zal mij niet uitlaten over de inhoud ervan... Van mijn zijde zal ik opmerkingen stoppen en ik verzoek dit ok aan anderen. Laten we ons beperken tot de bedoeling van Eindhoven in Beeld.


Datum: 03-12-2006
Naam: M. Taphorn  
img

Waar had genoemde groep haar huisvesting. Ik ben er benieuwd naar omdat een Schotse kennis ons vaak verteld dat haar man na de oorlog een scouting groep mee heeft opgezet / geopend. Dat was volgens haar a/d Don Boscostraat. Ik hoop hierover iets te vernemen om het vervolgens door te kunnen sturen naar haar.


Datum: 03-12-2006
Naam: Eugène Mudde  
img

We hebben het hier over de Aloysiusgroep uit het toenmalige centrum. Deze groep zat na de oorlog boven het College nabij de Vestdijk. Later is de groep verhuisd naar een blokhutachtig onderkomen aan de Don Boscostraat, gelegen achter de jongensschool van de Catherinaparochie. Leiders waren toen o.a. Wil v.d. Linden, Tiny v.d Dungen, Joost Rongen, Antoon v.d. Heijden. Later ondergetekende.
+++College zie foto 1919 en foto 7030.+++


Datum: 18-12-2010
Naam: Jan van Grinsven  
img

Ik was lid van de Aloysisusgroep vanaf - denk ik - ongeveer 1966. Ik herinner me enkele namen van de leiding van toen: Van der Heijden (hopman, later opgevolgd door Eugene Mudde), Wil van der Linden, de broers Biezemans, de broers Van Geffen. Aalmoezenier (naam ontschoten) gaf les op het Sint-Joriscollege. Later nam Piet Giesen van de Augustijnen deze taak over.
Ik ben hier een jaar of 6-7 lid van geweest denk ik en ik heb hier een geweldige tijd gehad en keek elke zaterdag uit naar de bijeenkomsten in het groepslokaal bij de Aloysiusmavo aan de Deken van Somerenstraat. Doordeweeks kwamen we vaak bijeen om samen programma's te maken voor de volgende zaterdag of om ons patrouillehok te vertimmeren. Het kamp van de foto herinner ik me nog wel.
Ikzelf sta op de foto, linksboven en vervolgens naar rechts gaande: Theo van Vught, Paul Cornelissen en verder zie ik Ton van Kan, Stan van Kollenburg, Eli Peijnenburg, Martin Geldens, Henri Verdonk.
Later zijn we met de oudsten van de groep overgegaan naar een soort van rowanachtig gebeuren wat plaatsvond onder in de kelder van de Paterskerk en wat geleid werd door Piet Giesen en Peter van Rooij . Jongens die meegingen: Jos van de Burg, Joost Knaapen, Ton van Kan, Herman van Luijtelaar, Paul Jacobs. Deze groep is na het vertrek van Piet Giesen naar Nieuw Guinea helaas uiteengevallen.
Voor de leiders was het allemaal vrijwilligerswerk waar zij ontzettend veel tijd in staken. Met een minimale contributie moesten zij maar rond zien te komen maar ieder had zo zijn netwerk waar wel wat te 'halen' viel. Ook de ouders waren erg betrokken en er zelfs ook werden moeder- en vaderweekenden georganiseerd.