EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24041

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Tolstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tolstraat 12

Beschrijving

Dit was voor de bouw van het Evoluon. Foto gemaakt door A Schepers EHV. Collectie Streekarchief Regio Eindhoven. reg nr :24687


Geplaatst op

01-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Jur,bedankt voor de foto, weer een voor mijn verzameling. In 1963 't Ven, ons mooie dorpje. Als ik al die foto's zie denk ik met pijn in mijn hart terug aan die zeldzame mooie tijd Jur, toen we jeugtvrienden waren(en nog).!


Datum: 02-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Even ter aanvulling. Dit is de kruising Tolstraat-Paaltjesweg-Venstraat. In het puntstuk woonde de familie Laagland, daarna familie FritsOvermans (poppendokter van de buurt),daarna van  bar De Lichtstad in de Jan van Lieshoutstr.) en toen kwam de familie (Jur) Hofs hier wonen. In het lagere stuk erlangs woonde de familie Jan van Beek, dan het volgende huis de familie Bloks en het laatste huis met de boom ervoor daar woonde de familie Rombouts en Vermeulen( de voedvrouw, die mij in febr 1946 in 't Ven te wereld haalde). Aan de overzijde van Hofs stonden de volgende woningen. Op nr.11 familie Nico Tegenlaers (Jan Pijn) op 13 de familie Piet Snoek-Zeeman nr. 15 familie Gerben Middel-Holman nr. 17 familie Frans van Mullekom, Jan Wassink, nr. 19 familie Harrie van de Berk.