EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8896

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Tolstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tolstraat

Beschrijving

Mijn achterneef Leo heeft deze foto in bezit. Hij woonde vroeger als kind in de Brandkuilstraat 1. Hij dacht dat het rechtse huis van de fam. Rombouts was (adresboek 1934 geeft Rombouts op Tolstraat 4a). In het midden staat zo te zien een blok van twee waarvan het linkergedeelte moeilijk herkenbaar is op foto 1349.


Geplaatst op

03-02-2007

Reacties:

Datum: 12-03-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

Links op foto Tolstraat 10 en 12 familie V.d Beek en familie Hofs, middenblok in een van deze woonde familie Bloks.


Datum: 12-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Dit is de noordkant van de Tolstraat? De Tolweg hier naar links toe vervolgend richting Noord-Brabantlaan (naar het westen) en naar rechts toe uitkomend op de Brandkuilstraat. Dus als ik het wel heb, kijken we recht vooruit in noordnoordwestelijke richting?


Datum: 12-03-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

Tussen de Ekkerstraat en de Brandkuilstraat stonden nog twee woningen nr 2 en 4 en volgens mij. In een van de huizen woonde familie Van Rijn.


Datum: 12-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Inderdaad daar vlakbij woonde ook nog de familie van Bart van Rijn. Vader van Rijn werkte in de bouw. Volgens mij waren dat twee kleinere huizen die NIET aan de Tolstraat stonden, maar aan een doodlopend pad, parallel aan de Tolstraat, maar dan tussen de huizen Van Oijen/Van de Moosdijk en de Tolstraat. toegankelijk met een zandpad.


Datum: 17-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Per 06-05-1928 komt op Tolstraat nr. 4 het gezin van Frans Leijten-Meulendijks te wonen, beiden geboren in Mierlo. Het echtpaar had vier kinderen en vader was koetsier en wisselloper voor Van Gend en Loos.


Datum: 08-05-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

Op Tolstraat 6 woonde fam. Wijnhoven volgens mijn moeder. De vrouw was blind, maar ik heb dat nooit geweten.


Datum: 16-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ja Peter, klopt. Rombouts en vroedvrouw Vermeulen woonden daar (zij is later verhuisd naar de Strijpsestraat, zij heeft mij ter wereld geholpen).
V.l.n.r. Hofs (eerst Laagland en dan Frits Overmans de poppendokter en dan Hofs). Vervolgens de familie Jan van Beek, Bloks, Wijnhoven die broer en zuster waren (of neef en nicht). Ze kwamen zelden buiten. En dan Rombouts en Vermeulen.


Datum: 16-10-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Aan mevrouw Vermeulen heb ik geen prettige herinneringen. Zij was bij de bevalling van onze eerste dochter aanwezig. Steun kreeg ik van de kraamverzorgster en van mijn man, maar niet van haar. Ze vond het zelfs niet nodig om de baby even aan mijn man te geven en feliciteren was er al helemaal niet bij. In mijn ogen een stugge vrouw. In die tijd (1967) woonde zij al in de Strijpsestraat.


Datum: 19-06-2010
Naam: Dinie Reniers - Bloks  
img

Over de middelste 2 woningen: Op nr. 8 woonden mijn opa en opoe (zoals we die noemde) Sjef Bloks en Antonia Bloks - Bazelmans. Zij hadden 8 kinderen waarvan de jongste op 12 september 2009 gestorven is, waarmee die tak van de familie ophoudt. Op nr. 6 woonde (mijn ome) Sjaak Wijnhoven met een doofstomme (niet blinde) zus van zijn overleden vrouw, tante Hanneke genaamd. Beide huizen hadden een heel groot stuk land waar heel veel vruchtbomen op stonden, waar wij als kinderen vooral bij ome Sjaak van mochten plukken. Wij hebben in het Ven een leuke jeugd gehad.


Datum: 19-06-2010
Naam: Dinie Reniers - Bloks  
img

Waar vroeger de fruittuinen waren is rond 1964 het Evoluon gebouwd.


Datum: 19-06-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Dinie ik woonde ook in 't Ven, aan de overkant van Bloks, Tolstraat 13. Is de Bloks die op het Gelderlandplein woonde familie? Ik dacht van wel he? Ik dacht dat vooruitstekend huis (hij had dikke brillenglazen). En jouw opa deed altijd bij ons konijnen schieten met hagel, toen ketste de hagel op een boom terug en was hij een oog kwijt.


Datum: 20-06-2010
Naam: Dinie Reniers - Bloks  
img

Hoi Frans, Ja dat klopt, wij woonden op Gelderlandplein 4. Ik was de jongste van 3 kinderen en ons huis stond naar binnen. Dat huis wat vooruit stak was van kleermaker van Glabbeek, wat een nostalgie hè. Mijn broer heet ook Frans. En opa heeft inderdaad hagel in zijn oog gehad


Datum: 21-06-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Dinie, ja dat met die hagel heb ik zelf gezien, dus daar was geen twijfel aan. De naam Reniers klink ook bekend in de oren. Woonde die niet een paar huizen verder in de Winterswijkstraat, langs een gangetje. Ik wist niet dat Wijnhoven een oom van jou was. Wij dachten dat ze neef en nicht waren. Ze waren op zichzelf zoals ik me herinner. Ik heb ik er nog nooit tegen gepraat en ik woonde er 50 meter vanaf, raar hè. Hun houten huis was vroeger een winkel wist je dat. En Tolstraat 19 was vroeger ook een winkel.


Datum: 21-06-2010
Naam: Dinie Reniers - Bloks  
img

Ja dat klopt, Winterswijkstraat 1 woonde een oom van mijn man, ome Jan en tante Corrie. Zij hadden 5 kinderen, 4jongens en een meisje. ik weet dat het huis van ome Sjaak een winkel is geweest maar dat was voor mijn tijd. Dat je weinig contact met hen had komt waarschijnlijk omdat tante Hanneke alleen gebarentaal kon, voor mij waren ze altijd heel lief, dus ik heb daar goede herrinneringen aan.