EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24144

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat

Beschrijving

Deze foto toont mijn moeder Mia Dost-Baeten met mij onzichtbaar achterop. Achter haar links op de hoek het Paulushuis, met de Schouwbroekseweg met de kleine huisjes daarnaast waar mijn vriendje Chrisje de Ruyter woonde. Ik woonde er recht tegenover op 111 als ik het goed heb. Die huizen staan er niet meer. Als ik mij goed herinner zat er een bakkerij achter ons huis.


Geplaatst op

10-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-09-2010
Naam: Nelleke van Winkelhoff  
img

Beste Rinus, de afbeelding herken ik daar ik ook in Eindhoven heb gewoond. Het Paulushuis staat er nog wel maar is vervallen en heeft nog geen bestemming. Links, achter je moeder, ging ik altijd de Schouwbroekseweg in om naar de ULO te gaan in de Iepenlaan. Daar zaten we in dezelfde klas. Ik herinner me nog dat je ook (net zoals ik en mijn tweelingbroer Arie Jan) op 1 maart jarig bent. Ik herinner me dat je familie bent van Marjan Dost. Toentertijd woonde je in de Nieuwstraat en je ouders hadden een hotel. Je zag er altijd netjes gekleed uit. Wit overhemd, met stropdas of strikje en een colbert en rood haar.Ja, wat een mens al niet onthouden kan! Met vriendelijke groet, Nelleke van Winkelhoff


Datum: 05-03-2012
Naam: Nelleke van Winkelhoff  
img

Beste Paul,
zie mailsinformatie (foto 6162) over melkboer Dost bij Kreugelstraat. Hij woonde daar met zijn gezin en is later verhuisd naar de Halvemaanstraat.