EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24228

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Harmoniestraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Harmoniestraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

18-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-06-2010
Naam: Tinie Heller  
img

Dit is leuk hier heb ik gewoond. 't Huis op de hoek nr. 52 hoek Lijmbeekstraat, naast Brekelmans. Was nog voor de verhoging van de stoep,die ontstond door 't leggen van 'n nieuwe riolering!


Datum: 25-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Inderdaad, Tinie, jullie zijgevel! De paaltjes met de schommelkettingen staan er al wel. De stoep werd m.i. niet verhoogd maar de weg werd verlaagd omdat ie via de Elisabethtunnel onder het hoogspoor door moest. In dat eerste pand rechts zat nog een tijdje onze huisarts, Dr. F.M. van Poll. Hij kwam van "de bult" bij de Fellenoord, in het rijtje bij IJssalon/cafetaria van Dam. En vanuit de Harmoniestraat verhuisde hij met zijn praktijk naar de Frankrijkstraat. Hij zette mij op de wereld, ja, met hulp van ons moeder dan. Och nee, het was andersom!


Datum: 25-06-2010
Naam: Frits Hekman  
img

Als mijn herinnering goed is hield dokter van Poll spreekuur in het eerste grote huis aan de rechterkant van de Broekseweg, dat was naast de groentewinkel van Jan van Hulten.


Datum: 18-12-2011
Naam: Joop Mengde  
img

Dokter Felix was ook onze huisarts. Een beminnelijke maar zwijgzame heer. In mijn herrinnering heeft hij zeker 15 jaar in dat chique pand in de Harmoniestraat praktijk gehad.


Datum: 29-03-2012
Naam: Tinie Heller  
img

Wat ik me niet herinner dat er 'n dokter heeft gewoond in dat huis, wel weet ik dat er 'n gezin woonde met 'n dochter die Thea heet en we samen vaak speelde! Ik dacht dat hun achternaam Hendriks was.