EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24264

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

St Amanduspad

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sintenbuurt

Beschrijving

Sintenbuurt. Het Amanduspad. Verbindingsstraatje tussen de St. Otgeruslaan en de Van Ennettenstraat. Linksachter bij het transformatorhuis lag vroeger een speelpleintje met een zandbak en enkele rekstokken. Nu is het volledig betegeld en karakterloos.


Geplaatst op

20-05-2010

Reacties:

Datum: 21-05-2010
Naam: Wim Habraken  

In het huis hier links op de hoek van de Ennettenstraat (23??) heeft mijn zus gewoond. Eigenlijk "ingewoond", want de woning was van meneer Jansen Ze woonde daar als jonge mensen bij in. Wijzelf hebben drie deuren verder gewoond op 17. Eerst woonde daar een andere zus van ons, en na mijn ouders woonde daar mijn jongere broer Ad. Zelf heb ik maar heel kort hier gewoond. Wij verhuisden van de Goudenregenstraat hier naar toe en korte tijd later zou ik gaan trouwen. In de St. Otgeruslaan woonde mijn tante Kaat. Ik weet het niet zeker, maar het zou kunnen dat het huis waar je nu op kijkt in de Otgeruslaan, het huis van tante Kaat is.


Datum: 22-05-2010
Naam: Rita van Litsenburg  
img

He Wim, misschien ben je een oude bekende. Ik heb 16 jaar in de Gerlachstraat gewoond, om de hoek van de Ennettenstraat, richting pierenbadje, later naar de Ennettenstraat verhuisd naar nr 26. Mijn moeder is twee jaar geleden daar pas weggegaan. Hans v.d. Einden, Willy Boogaarts, Duky Tax, Gerrit-Jan Groels, Beppy Janzsen, Jose Boogaarts, wij woonden daar allemaal.


Datum: 23-05-2010
Naam: Wim Habraken  

Ik moet zeggen dat ik erg weinig mensen ken uit deze buurt. Ik was toen druk met heel andere dingen. Uit onze straat herinner ik me fam. Gudde, Boogers, Pieters, en ook woonde daar de ouders van collega Gerard Gijsebers (hij zat aan het loket van postkantoor). Dan woonde nog tegenover ons een politieagent of zo, naam ben ik kwijt.


Datum: 30-05-2010
Naam: Dick Janssen  
img

Ik heb gewoond op de hoek van Van Enettenstraat met het St. Amanduspad. Mijn vader en moeder hebben daar gewoond tot 1968. Op de andere hoek woonde de fam. Van Loon en naast ons de fam. Taphorn en daarnaast de fam. Gudde en daarnaast woonde een Indische familie waarvan ik de naam ben vergeten. Mijn ouders hadden met goed weer soms veel last van groepen jongens die op de hoek stonden. Ik heb er zelf nog bij mijn vader ingewoond van eind 67 tot medio 68.


Datum: 31-10-2010
Naam: Harry Janssen  
img

Mijn ouders woonden daar tot ongeveer 1968. De lelijke muur langs het Amanduspad was vroeger een mooie groene heg. De buren in de Van Ennettenstraat, zoals beschreven door Dick Janssen, zijn mij ook met naam bekend. Van de Indische familie die er woonde ben ik helaas ook de naam vergeten. Wel weet ik dat ze een heel mooie dochter hadden die Balinese dansen kon uitvoeren en dat ze erg lekker eten konden maken.


Datum: 01-11-2010
Naam: Dick Janssen  
img

Even nog een aanvulling op mijn stukje van 30 mei 2010. Ik ben in 1968 vertrokken bij mijn vader en kreeg een bovenwoning aan de St. Leonardusstraat. Mijn vader heeft er nog gewoond tot half 1972. Hij is in juni 1972 overleden aan een hersenbloeding. Ik heb hem destijds gevonden.


Datum: 07-12-2010
Naam: Eef Schuurman  
img

Hoi, even een reactie op het Amanduspad. Ik heb daar vele uurtjes in de beginjaren zestig doorgebracht en het was voor de Jansens niet leuk als er ooit met een man of tien geouwehoerd werd op het hoekje. Maar het was er wel altijd gezellig op de hangplek.


Datum: 04-12-2012
Naam: Frans Roxs  
img

Het huis, zichtbaar aan het einde van de Amanduspad en dus aan de oneven zijde van de St. Otgeruslaan is het huis van de familie Zwaag (nr 9). In het hoekhuis direct achter het trafohuisje (St. Orgeruslaan 8) woonde de familie Dielissen.


Datum: 04-12-2012
Naam: Theo Frans Kruidbos  
img

Voor de volledigheid. De jongens die in midden jaren 50 en jaren 60 op het hoekje Amanduspad en hoek van Ennettenstraat stonden waren Adje van Rooy, Adje van Reek, Noutje Pardoel, Hempie Horroks, Wimpie Kruidbos, Theo Kruidbos, soms Willie Horroks, soms Theo Lenaerts, soms Eef Schuurman. Wij stonden daar vaak met een transistorradio te luisteren naar de hitparade, in die tijd veel liedjes van Elvis, Clif Richard enz.
Op de foto staat een ijzeren hek in het midden, destijds was dat een brede betonnen paal. Het geheel zag er allemaal veel netter en groen uit. Geen betonplaten als afscheiding.


Datum: 05-05-2013
Naam: Carla van Aken  
img

Ik heb hier ook in de jaren 60 veel gespeeld (woonde St. Otgeruslaan 4) en inderdaad in het speeltuintje; bij ons de poort uit en je was er. Alleen meneer Gudde vond het niet altijd leuk, want die had een grote duiventil en door de herrie raakte de duiven van slag. Mijn tweelingzus en ik speelden met Dion Roxs, Burnie en Robert Spil, Gerard en Moniek Wolters en Paul Burggraaf. Paul woonde het 2de huis vanaf de Bavostraat op de Ennettenstraat.


Datum: 13-05-2013
Naam: Dion Roxs  
img

Hai Carla, ja dat herinner ik me nog wel. Mooie tijden. Wij zijn in 1975 naar Sint-Oedenrode verhuisd. Alles goed verder met jou en je tweelingzus?


Datum: 14-05-2013
Naam: Carla van Aken  
img

Met ons gaat het goed. Wij zijn ook verhuisd naar Woensel, want het huis op de Otgeruslaan werd te klein. We wonen nog allebei in Eindhoven, mijn zus in het centrum en wij in de Achtse Barrier.


Datum: 03-02-2014
Naam: Fons Sijbers  
img

Weet iemand hoe het Theo Lenaerts is vergaan? Was mijn vriend op de St. Jans' lagere school. Ik woonde zelf op de Heezerweg, hoek Tivolilaan. De genoemde jongens waren in die tijd in Tivoli zeer bekend.


Datum: 04-02-2014
Naam: Eef Schuurman  
img

Bij mijn weten woont Theo (Bolle) nog steeds in Eindhoven. Ik woonde vroeger een paar huizen van hem af in de St. Otgeruslaan. Ik zie zijn broers Bart en Tinus nog regelmatig in het centrum met carnaval of bij Back to the Sixties. Misschien reageert hij nog hierop?


Datum: 04-02-2014
Naam: Dick Janssen  
img

Even nog een aanvulling van de tijd tot juni 1972 toen mijn vader Dirk Janssen overleed. In mijn tijd woonde op de andere hoek de fam. Van Loon, naast ons op 23 woonde de fam. Taphorn, dan de fam. Gudde en dan de Indische fam. Hagen. Op het pleintje achter ons ook in een van de huizen in de andere straat heeft de fam. Senders gewoond. Jan Senders heeft nog in het 1e van Tivoli gespeeld. Aan de overkant woonde o.a. de fam. Bogaarts.


Datum: 05-02-2014
Naam: Elly Balvers - Taphorn  
img

De naam is Bogers, daarnaast Looijmans en later Carper, dan Stolwijk en Kessels, en aan onze kant, naast Hagen, woonden Pieters, Gijsbers.


Datum: 09-03-2017
Naam: Frans Kruidbos  
img

Hallo ik ben Frans en woonde op de St. Otgeruslaan 21. Ik wil nog wel even wat leuks kwijt. Mijn broer Wim en ik gingen een keer appeltjes pikken bij de paters uit hun appelboomgaard naast de St. Jansschool. Tegenover ons huis, naast de familie V.d. Graaf woonde een vriendje van ons. Zijn vader kon erg goed boksen wisten wij. Afijn, wij naar de boomgaard en moesten daar over een schutting van betonnen platen klimmen. Wij de bomen in en jawel, heerlijke appeltjes. Maar wat denk je, komt daar een pater aangerend met zijn pij omhoog getrokken om nog sneller te rennen. Wij als een gek uit de bomen en ik liet mijn broer Wim als eerste de schutting over en ik daarna. Maar toen de buurjongen er als laatste overheen wilde werd hij aan zijn been weer teruggetrokken door de pater. Wij hadden zijn andere been vast, maar door al dat harde geschreeuw van hem lieten wij zijn been los. Tja en toen vielen er aan de andere kant harde klappen en een hoop geschreeuw. Mijn broer Wil en ik hebben ons helemaal in de kreukels gelachen en toen de buurjongen over schutting klom nog veel harder. Tja, was nog eens gezellig vroeger. Dit alles speelde zich af rond 1960. Dit wilde ik even kwijt en ook ik stond vaak op het bekende hoekske om de Italiaanse brommers te zien met de stoere nozems.


Datum: 02-08-2017
Naam: Theo.F. Kruidbos  
img

Woonde jij daar alleen?
<<< Theo, aan wie vraag je dit? (Red.) >>>


Datum: 21-11-2017
Naam: Theo.F.Kruidbos  
img

Aardig dat jij ook dit medium gebruikt, zo lees ik nog wat van je. Hoe gaat het met je? Zeker druk met allerlei zaken. Maar toch leuk je herinneringen te kunnen lezen langs deze bijzondere weg. Wat was het toen gezellig, ja, dat vind ik ook.
Je grote broer Theo.
<<< Theo, als je op de naam (in het blauw) van Frans klikt kan je hem rechtstreeks mailen. Frans kan op jouw naam klikken. (Red.) >>>