EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24370

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Hamsterstraat

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Overige WO II

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Flak in de Hamsterstraat

Beschrijving

Zie ook foto 3518


Geplaatst op

30-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-05-2010
Naam: Toon Franse  
img

Volgens mij kijken we vanuit de Hamsterstraat naar de Woenselsestraat met links de kapperszaak? van Verhoeven en rechts daarvan woonde mijn oom Martinus (Tinus) Franse die aan de achterzijde een sigarenmakerij had, met de ingang aan de Kaakstraat.


Datum: 31-05-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Toon, je zette al een vraagteken achter kapperszaak, want de naam welke je noemt: Verhoeven, moet volgens mij VAN AARLE zijn. In mijn jeugdjaren was dat mijn herenkapper. De situatie kan ik me ook nog goed herinneren, alsook de gevel van de kapsalon.


Datum: 02-06-2010
Naam: Toon Franse  
img

Dag Wim, Hein van Aarle zat 100mtr. verder richting Vlokhoven en was ook mijn kapper. Wat ik mij herhinner van Verhoeven is dat hij mannen aan het scheren was, en dat was links van de ingang en rechts daarvan verkocht hij sigaren/sigaretten. Trouwens dit pand stond op de hoek van de Kaakstraat.


Datum: 02-06-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Ik neem onmiddellijk aan, Toon, dat je gelijk hebt, maar een zekere kapper Verhoeven kan ik me niet herinneren. Als Verhoeven, kapsalon/annex rookwarenzaak op de hoek van de Kaakstraat zat, dan moet het wel kloppen, want Hein van Aarle zat midden in een rij woningen. Kan me Hein nog herinneren als een tengere, attente, rustige man.


Datum: 14-06-2010
Naam: Barry Wonder  
img

Het waren twee kanonnen van het type FLAK 36. Dit kanon stond oorspronkelijk voor de deur van A.A. Notten (zie foto 3967). Vanuit deze positie schoot het kanon op de paratroopers die vanaf het noorden de Woenselsestraat binnen kwamen. In een omtrekkende beweging vielen de paratroopers de kanonnen aan in de rug via de Kloosterdreef en Frankrijkstraat. De Duitsers kregen dit door en draaiden het kanon richting de Kloosterdreef (te zien aan de stand van de loop, zie foto 3967) en openden het vuur (hierbij zijn waarschijnlijk Kloosterdreef 2a en 2b in puin geschoten). Toen de bemanning inzag dat ze waren ingesloten bliezen ze het sluitstuk op en rende weg het veld in waarna ze gevangen werden genomen. Na de strijd is dit kanon weggesleept naar de positie van deze foto (links van de woning van fam Heeswijk, zie 14424). Later is dit kanon nogmaals weggesleept naar de positie die Henk de Bitter hier beschrijft (3518).