EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3321

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Hamsterstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Zuivel

Onderwerp 3.:

Melkventer, Willem Vermeulen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hamsterstraat. (1)

Beschrijving

Tiny Vermeulen (geen familie van mij, toevallig wel van mijn vrouw) leverde deze foto uit de Hamsterstraat. Hij zit hier samen met zijn vader, melkventer Willem Vermeulen, op de melkwagen.


Geplaatst op

03-03-2006

Reacties:

Datum: 04-03-2006
Naam: Tiny vermeulen  
img

Deze foto is gemaakt aan het begin van de Hamsterstraat - bij de Woenselsestraat. Links was het kousenfabriekje van de fam. Van Heeswijk. (Iemand van Van Heeswijk heeft deze foto gemaakt). Rechts was op de hoek (tegenover cafe Koens) de fietsenwinkel van Huub en Miet de Kinderen. Op de achtergrond zie je de huizen van de wijk Pastoor van Ars.


Datum: 07-10-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

In de Hamsterstraat was in de jaren '50/'60 de timmerfabriek van mijn oom Cees Verbeek gevestigd. Het gezin had 9 kinderen. Heeft iemand misschien nog een foto uit die tijd ?


Datum: 15-03-2008
Naam: ArNoud J. Walravens  
img

In de Hamsterstraat op nummer 5 woonden mijn grootouders Nol en Mien Walravens-van Wanrooij, de derde woning vanaf rechts op de foto. Achter in hun hof stond een zogenaamd noodhuisje waar verschillende ooms en tantes van mij ingewoond hebben. Naast hen op nummer 7 woonde de fam. Scheepers, met achter in hun hof een gemetselde grot met een Mariabeeld. Op nummer 9 woonde inderdaad de fam. Verbeek. De namen van de andere bewoners van de huizen op de foto kan ik me niet meer herinneren. Deze huizen zijn in begin 1967 gesloopt i.v.m. de uitbreiding van Mensfort. Er staat nu nog een huis in de Hamsterstraat en dat is nummer 10.