EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24421

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

Bastiaans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat, hoek Kloosterdreef

Beschrijving

Met textielzaak Bastiaans op de hoek.


Geplaatst op

05-06-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mooi plaatje uit de tijd van de kinderkopkes waarover in de vijftiger jaren wekelijks loeihard de rupsbanden van de militaire voertuigen ratelden als ze weer op oefening gingen. Horen en zien verging je. In het eerste huis rechts woonde m.i. de familie Van Rooy met o.a. zoons Jan en Tonnie. Een eindje verderop aan het eind van de rij zat op de hoek van de Wassenaarstraat Piet van der Linden met zijn houtzaak en zagerij. Daar kocht ik o.a. mijn knellen en pezen.


Datum: 05-06-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Op foto 5419 staat de fotograaf achter de lichtmast en fotografeert hij naar het westen toe. Raar eigenlijk dat Bastiaans zijn gevel na 1955 nog wit gemaakt heeft met de wetenschap dat de Pastoriestraat verbreed moest worden voor de nieuwe rondweg? Dat deze foto van na 1955 is, is te zien aan de antennemasten. Aan de voorangsdriehoeken op de weg blijkt de Kloosterdreef hier een voorrangsweg te zijn.


Datum: 05-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Gerard, bedenk dat destijds de Kloosterdreef via de Woenselsemarkt, Kruisstraat en Fellenoord een van de hoofdwegen vormde die uiteindelijk uitkwam bij de Woenselse overweg. Die overweg was de enige doorgang van Woensel naar het centrum. Er stond in Woensel nog geen enkel verkeerslicht, dus een voorrangsweg was de oplossing. En een gevel schilderen was destijds ook een peulenschilletje. De verf was vele malen duurder dan het arbeidsloon. Niets van wat er op deze foto aan de rechterkant van de weg te zien is is hier nog terug te vinden. Ik heb hier zojuist nog een paar foto's gemaakt, zie foto 24423 en je ziet dat er niks meer te vergelijken is.


Datum: 05-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik zei niks, ik denk nu bijna niks. Het huis dat hier links op de foto staat, staat links van de weg en daar woonde destijds de directeur van de MULO "D'n Ouwe" Van de Laar. Dat huis staat er nog, is inmiddels ook wit geschilderd en is nog te zien op foto 24423.


Datum: 05-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tini, op foto 2111 kom je het huis van "d'n ouwe" nog in originele staat tegen, in rode baksteen.


Datum: 07-06-2010
Naam: Frits Hekman  
img

In het eerste huis van de rij rechts woonde einde jaren veertig schilder W. van Stappershoef; die is later verhuisd naar het begin van de Blaarthemseweg. Naast hem woonde een terrazzowerker - zijn naam weet ik niet meer - die emigreerde naar Australië.


Datum: 09-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik dacht dat die terazzowerker Van Nunen heette, hij woonde rechts van de doorgang tussen de twee huizenblokken. Links woonde "Rooie Kees" de melkboer. Zijn vrouw Pietje ventte met de bakfiets. Hun achternaam ben ik even kwijt. Aan het einde van de blok zat, zoals Ben al zei, Van der Linden, vader Sjef en zoon Piet. Voordat de zaak hier werd afgebroken verhuisde Piet naar de Joris Minnestraat, de latere Multimate.


Datum: 13-08-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Rooie Kees heette Van Kemenade, herinner ik me nu.
En Stappershoef herinner ik me ook nog. Hij was de eerste in de straat met een auto, een Jeep uit de 2e wereldoorlog.


Datum: 14-08-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Naar mijn weten is Piet van Nunen in keukens begonnen en is van Stappershoef
na de Pastoriestraat in de Kronehoefstraat gaan wonen, maar voor hoe lang weet ik niet.


Datum: 16-08-2015
Naam: Mimiy Korenman  
img

Wij woonden op 139 naast van der Linden, op 141 familie Van der Weijden, op 143 familie Van Lierop, op 145 de melkboer Van Kemenade, dan een doorgang was de achterom voor 141-143-145, dan Piet van Nunen en als laatste Stappershoef. Bij Bastiaans werkte mijn nicht Miep van Lierop. Wij hebben daar gewoond tot de huizen afgebroken werden.


Datum: 20-04-2017
Naam: Tini Bekkers Sanders  
img

Pietje van Kemenade de melkboer was mijn peettante. Wij hebben er naast gewoond op de hoek van de andere kant , naderhand is er Van Nunen komen wonen.