EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2111

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat (1)

Beschrijving

Toen was de Pastoriestraat een geweldig brede straat met enorme stoepen. In de winter nog te smal als de slibberbanen steeds langer en krommer werden en tot op de weg doorliepen. Geen probleem. Er was weinig verkeer. De auto rechts staat bij het hek van de Petrus Canisiusschool. Achter de twee fiets(st)ers de Maria Gorettischool in een stuk van de tuin van de pastorie. Zie foto 2110 voor de situatie in 2003


Geplaatst op

01-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Alleen met de klompen, maar nooit op rubber zolen, want dan werd geacht de baan bot te worden. En als er een sleetplek op kwam ging men thuis een keteltje warm water halen. Dat maakte vlugger nieuw ijs.


Datum: 22-05-2006
Naam: Wim Van Dijck  
img

Het derde huis van rechts werd bewoond door Van de Laar, directeur van de Thomas van Aquino mulo aan de Pastoor Peterstraat. De eerste twee huizen zijn midden jaren vijftig gesloopt. In het vierde huis van rechts met luifel was een bakkerij gevestigd. In het pand verderop met luifel was een kruidenier.


Datum: 22-05-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Van de Laar is daar rond 1950 komen wonen. We hebben de hele dag staan kijken, zo'n grote verhuiswagen hadden we nog nooit gezien. De bakker was Jac Schoenmakers, zijn zus Nellie of Nelleke stond in de winkel. De kruideniers waren het echtpaar Wim en Paula van Dongen. In dit zelfde huis woonde mjn moeder tot haar huwelijk in 1941. Mijn opa, Kees Klomp, had hier een schoenmakerij.


Datum: 23-05-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Bij Van de Laar (alias den Ouwe) ben ik een keer binnen geweest. Dit was op 30 juli 1955. Hij had mij gevraagd bij hem langs te komen om de resultaten van die examendag van alle kandidaten van de klas te komen doorgeven. Hij was een verwoed pijproker en de reuk van zijn pijp is mij altijd bijgebleven, dat was een toffee-/caramelgeur. Hij stopte zijn pijp nl. met Schotse Clan tabak.


Datum: 27-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

De zijgevel achter de rechts geparkeerde auto is van het pand waarin de winkel van Dekkers was gevestigd. Zij verkochten van alles, waaronder speelgoed. Voor stuiters, knellen, pezen en pintollen kon je ook terecht bij de winkel van timmerman Piet van der Linden die tegenover de Maria Gorettischool zijn zaak had. Op het stuk zand op de speelplaats van de Petrus Canisiusschool heb ik vaak staan kijken hoe oudere leerlingen met neukepietjes stonden te mikken op een ingepakte grote blote. Honi soit qui mal y pense! Het was ook de speelplaats van de jaarlijkse volksspelen met o.a. ballegooien op het kanon en het zo gevreesde 'trilwater'. Eenmaal per week maakten militaire voertuigen op rupsbanden de toen nog rustige Pastoriestraat met een hoop herrie onveilig. Waar ze steeds naartoe reden? Wie het weet, mag het melden.


Datum: 30-12-2007
Naam: Jacques Schoenmakers  
img

In het eerste huis woonde de familie Martens, in het tweede Klip, dan Van de Laar, daarna Nelleke de Bakker. Dan de familie de Brouwer, dan Hummel, naast de school De Hollander, dan Dekkers, Van de Boomen, Coolen en Van Hek. Daarna kwam het kerkhof.


Datum: 06-06-2010
Naam: Peter Vervoort  
img

De auto rechts staat voor de deur van de latere friture van Jo en Zus de Haas. Destijds bekend om o.a. hun heerlijke fricandellen-speciaal. Inmiddels is de friteszaak al weer enkele jaren gesloten.


Datum: 17-02-2014
Naam: Mimiy Korenman  
img

Wij woonden op 139, naast de timmerwinkel van Van der Linden, tegenover de Maria Goretti-school, maar ik kan geen foto's vinden. Op de hoek Pastoriestraat-Kloosterdreef was de winkel van Bastiaans. Heeft iemand foto's van dit stukje Pastoriestraat?


Datum: 17-02-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Mimiy, er is zover mij bekend maar één foto van dat stuk op deze site en die is niet erg duidelijk: foto 24421.


Datum: 20-01-2017
Naam: Redactie EiB  

Vandaag hebben we de oorspronkelijke foto, destijds ingestuurd door Hans van Melis, vervangen door een duidelijker exemplaar van Frits Hekman.