EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24440

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat

Beschrijving

Pastoriestraat als deel van de Rondweg.
Een beeld over de buurt Bakkerstraat en omgeving. Links de Weverstraat, op de hoek Kruidenierswinkel van Pardoel, het café van Bekx. Rechts de Peter Canisiusschool. Op de achtergrond de Philipsfabrieken.


Geplaatst op

07-06-2010

Reacties:

Datum: 24-06-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Links de Weverstraat is fout, dit moet zijn: Links de Verwerstraat.


Datum: 24-06-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Juist Hans en ik denk dat Pardoel ook al lang verdwenen was en dat hier toen Martens zat met zijn witgoed. Het huis Pastoriestraat 135 staat hier eenzaam op de hoek van de Wassenaarstraat en het huis van de Juliaantjes staat er ook nog. Dit laatste heeft het loodje moeten leggen voor de nieuwbouw van Van Heesewijk. Het hoekhuis bij de Wassenaarstraat staat er nog steeds.


Datum: 25-06-2007
Naam: Peer Retera  
img

Rechtsonder in het witte gebouw zat tandarts Van Dam. Een stukje verder die straat in, de Kaarderstraat, zat de 3e LTS. Omdat ik in de Pisanostraat woonde en op de Petrus Canisiusschool zat, was dat een bekende route voor mij. Als je dan voorbij de tandarts kwam, zat daar een snoepwinkeltje/bakkerij: Nelleke (ben de achternaam ff kwijt). Al het bekende spul verkrijgbaar: jodenvet, duimdrop, zoethout, Belga-kauwgum en ga maar door. Achterin zat de bakkerij. Haar zoon reed met het brood rond o.a. in onze straat.
Nelleke heette Schoenmakers (Tini)


Datum: 26-06-2007
Naam: P.Guns.  
img

De bakker/snoepwinkel heette Cor Schoenmakers. Destijds zat ik op de 3e LTS in de Kaarderstraat en ging tussen de middag soms daar wel eens een puddingbroodje eten. Een stukje voorbij de Kaarderstraat rechts aan de Pastoriestraat zat cafetaria De Haas. Een zoon van het café dat vroeger op de Kruisstraat Verwerstraat zat. Het pand is later afgebroken. Nu zit er een speelautomatenhal.