EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24517

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kloosterdreef

Beschrijving

.


Geplaatst op

17-06-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-06-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Deze Kloosterdreef heb ik wel in herinnering, maar van welke jaargang is ook voor mij moeilijk in te schatten. Achterin springt wel het pand van slagerij Wilbers er uit en daar achter de hoge bomen uit de tuin van de villa van Dr. Goyarts, op de hoek van de Kloosterdreef en de Woenselsestraat.


Datum: 18-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Als je hier links indraaide, kwam je volgens mij langs de boerderij van de familie de Groof, toch?!?


Datum: 18-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Je draait iets te vroeg af, Ben. Ter hoogte van de fietser, linksaf achter Lukkesen, dan kwam je bij De Groof. Daar ligt nu de Fluwijnstraat met Lucky op de hoek met zijn Steppegras.


Datum: 18-06-2010
Naam: Antoon de Lepper  
img

We kijken links tegen het pand van Dorus van Heugten. Als je hier links ging kwam je bij zijn werkplaats.


Datum: 18-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Inderdaad, Antoon, daar is het: de timmerwerkplaats! Het thuis van o.a. Theo en Harrie van Heugten, vroegere klasgenoten van me.


Datum: 24-06-2010
Naam: Beppie Kouwenberg  
img

Nee Tini, Ben draait niet te vroeg af. Hier linksaf kwam je bij de boerderij van De Groof. Wat nu de Fluwijnstraat is liep toen dood. Er stonden loodsen en een piepklein huisje, daar woonde mijn tante Jo. Welke tijd het was is moeilijk in te schatten. Voor Van Heugten was dit pand ook al een fabriekje, eigenaar was Bart van de Ven er werden een soort ijzeren kammen gemaakt. Die eerste deur stond altijd open en daar stonden wij 60 jaar geleden te kijken wat er allemaal gebeurde.


Datum: 25-06-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Ja, Tini, Beppie heeft wel gelijk, want Lukkesen ligt inderdaad op de hoek van de Fluwijnstraat, waar eens nog mijn broer woonde. De straat verder op is de Runstraat, uitkomend op de Frankrijkstraat.


Datum: 25-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Misschien kijk ik verkeerd tegen de foto aan. Ik dacht dat Lukkesen op de hoek ligt van het "vierkante" blok, daar waar de fietser rijdt. Daarachter ligt dus nu de Fluwijnstraat, zoals ik al zei.


Datum: 25-06-2010
Naam: Toon Franse  
img

Bij de vierde deur links net voor het gangetje woonde de familie V.d. Water, naast de melkfabriek "de Volharding". Iets wat nu niet meer zou kunnen vanwege de verschrikkelijke herrie. Ik schat deze foto begin vijftiger jaren omdat ik geen toegangsweg naar het St. Petruspark zie.


Datum: 25-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Toon, dan woonde de familie Kloet dicht bij de door jou genoemde familie V.d. Water. Je bevestigt ook mijn vermoeden dat deze foto uit de 50's stamt.


Datum: 25-06-2010
Naam: Toon Franse  
img

Toen deze foto is gemaakt, was er nog geen straat daar (Fluwijnstraat) maar een achterom waar Lukessen zijn taxi stond. Ik ben daar vroeger nog als 10-jarige in de taxi gestapt.


Datum: 25-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Volgens mij was die taxi van Clout, de familie Clout was de buur van Lukkesen. Cloutax was de naam van het taxibedrijf. In dat blokje woonden, op de foto van voor naar achter, Kouwenberg, Clout en Lukkesen. Klopt toch hè Beppie? Of kom je me weer op mijn vingers tikken?


Datum: 26-06-2010
Naam: Toon Franse  
img

Inderdaad Tini, Cloutax komt mij bekend voor, maar kun jij het melkfabriekje in de gang voor de familie Clout nog herinneren waar een vrouw de lakens uitdeelde?


Datum: 26-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Natuurlijk kan ik me het melkfabriekje herinneren maar ik kan daar weinig over vertellen. Het enige wat ik er van weet is de naam: "De Volharding".


Datum: 26-06-2010
Naam: Beppie Kouwenberg  
img

Ja Tini, nog een klein foutje. Als je naar de foto kijkt woonde eerst Van de Ven (later Van Heugten), dan Verlijsdonk, V.d. Water, dan wij, Kouwenberg. Onze voordeur was in de gang, ook nu nog. Dan Kloet, hun voordeur is nu een raam geworden want van die twee huizen hebben ze er één gemaakt. Het taxibedrijf deed Jack Lukkessen in zijn pand samen met Clout. En ja, wij woonden dus ook naast de melkfabriek waar 's morgens om 5 uur de eerste melkboeren kwamen met ijzeren bodems in de vrachtauto, ijzeren melkkratten en ijzeren melkbussen recht onder onze slaapkamer. Kun je nagaan wat wij geleden hebben.


Datum: 26-06-2010
Naam: Hans Verhoeven  
img

Was die melkfabriek eigendom van de familie Van Berkom-Hellemons?


Datum: 26-06-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Ik heb die informatie al eens bij foto 11436 gezet.


Datum: 27-06-2010
Naam: Beppie Kouwenberg  
img

Ja Hans en Toon de melkfabriek was van Annie Helmonds. Die had de regie daar strak in de hand, ze is op latere leeftijd nog getrouwd met Lamber van Berkom uit de Woenselsestraat waar ze zelf ook woonde. Later is ze in ons huis Kloosterdreef 48a gaan wonen. Inmiddels had zij de fabriek en de twee woonhuizen gekocht. Wij zijn toen naar Kloosterdreef 9 gegaan, het huis van Jacobs. De twee woonhuizen zijn dus nooit van Lukkesen geweest Hans.


Datum: 27-06-2010
Naam: Hans Verhoeven  
img

Lambert en Annie hebben later vanuit dat pand nog met een rijdende winkel gevent in de Woenselse Heide. In het andere huis woonde toen een zus van Lambert die samen met haar man ook een melkwijk had in Woensel.


Datum: 27-08-2015
Naam: Lia de Groof  
img

Er wordt gesproken over een boerderij van De Groof, maar die boerderij stond op Esp 9 in Son, waar Beton Son was gevestigd.
Ik ben de kleindochter van die De Groof, mijn vader heette Jos en was getrouwd met Jaqueline Neutkens. De vader (mijn opa), Willem Neutkens, was visser en woonde op het Schippershof 13 in Eindhoven.


Datum: 27-08-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Peter en Antoon waren o.a. de zoons van de familie De Groof die hier wordt bedoeld. Allebei zaten ze op de Petrus Canisiusschool aan de Pastoriestraat. Wellicht familie van de boer op Esp, Lia.


Datum: 28-08-2015
Naam: Frits Hekman  
img

Dag Lia. Als jouw opa en oma op de Esp in Son hebben gewoond, ben ik daar in de vijftiger jaren regelmatig geweest om eieren te kopen. Het contact tussen mijn vader en je grootouders is ontstaan aan het einde van de oorlog. Toen verkocht je oma aan mensen die aan de boerderij kwamen zelf gebakken brood en eieren. Dat ging heel eerlijk: iedereen kreeg evenveel en er werden geen woekerprijzen gevraagd! Ik ben met mijn moeder ook nog een keer op bezoek geweest bij een tante van je, die in Nijnsel woonde. En een oom van je (van der Linden) bezorgde melk in de straat in Eindhoven waar wij woonden.


Datum: 28-08-2015
Naam: Lia de Groof  
img

Hallo Frits, ja mijn opa of hoe je die daar in Son noemde weet ik niet want die heb ik nooit gekend maar mijn opoe (de moeder van mijn vader Jos) Mechelina deelde inderdaad zelf gebakken brood uit en dat ging niet met bonnen, dat klopt.
Een tante in Nijnsel kan alleen Sisca geweest zijn, ik heb ook nog een tante Riek in Son en Breugel gehad, ikzelf ben van 1957 en heb mijn opoe goed in mijn geheugen. De foto die hier op de site staat, als jij die bedoelt, daar heb ik een schilderij van laten maken en dat hangt nu in mijn woning.
Van der Lindan komt mij heel vaag voor, maar als jij ook in Eindhoven hebt gewoond mag ik dan vragen waar? Ik ben zelf afkomstig uit Woensel en hoor graag van je.


Datum: 28-08-2015
Naam: Frits Hekman  
img

Nog een aanvullende reactie. De boerderij van De Groof op de Esp in Son staat op foto 24999.


Datum: 28-08-2015
Naam: Lia de Groof  
img

Ja die foto heb ik onlangs uitgeprint en ook met haar groentetuintje aan de voorkant.
Heb ook nog een foto gezien dat mijn opoe stond aan de achterkant om de melk te zeven en van die foto heb ik een schilderij laten maken toen mijn vader is overleden.


Datum: 23-02-2018
Naam: Jeanne de Rooij  
img

Dat huisje op de hoek van de Kloosterdreef en Fluwijnstraat, kunnen jullie daar iets meer over vertellen? Op de Kloosterdreef hebben ze de oude huisjes afgebroken maar dat huisje laten staan. Waarom?


Datum: 23-02-2018
Naam: Yoered  
img

Kunt u mij iets meer vertellen over dat kleine huisje dat daar stond? Ze hebben alle oude huisjes afgebroken maar dat laten staan met de tuin erbij. Wij kijken van de hoeve op dat huisje en we vragen ons af waarom dat huisje is blijven staan.