EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

246

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Harmonie, St Cecilia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
't Gebouw van het Stratums Muziekcorps

Beschrijving

Toegangspoort naar 't gebouw van het Stratums Muziekcorps, maar dan in de jaren 1929-1939. Of het huidige Stratums Muziekkorps St. Cecilia een voortzetting hiervan is, daarover horen we graag meer. Ook waar dit pand heeft gelegen. Een foto uit het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.
(RHCe 0000217)


Geplaatst op

12-05-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-04-2007
Naam: Frans Bax  
img

Is dit niet het pand Aalsterweg no 5 (Driekske Liebrechts) de ingang naar Brocadus-apotheek en drogisterijartikelen, die haar pand heeft gehad in het midden tussen de Aalsterweg, Leenderweg en de Biesterweg? Links het pand van de fam. Pracht frituur in het hoekje en voordien van Serton. Links daarvan de aanbouw van toen café Bax en later de Huifkar Harrie van den Akker. Rechts is nog juist een stukje te zien van het sigarenfabriekje van Piet van Kuijk en later Senkeldam.


Datum: 01-04-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Bedankt Frans, ik heb al eens eerder melding gemaakt over Brocadus, want deze lag achter ons huis aan de Leenderweg 34, en ik wist dat de ingang aan de Aalsterweg was, maar had hier geen foto van. Alleen het dak was te zien vanuit onze tuin. Er was twijfel of Brocadus hier ook gezeten had.


Datum: 15-09-2017
Naam: Y.J. Henderson  
img

Grappig dat jullie precies de jaren noemen dat het oorspronkelijke Stratums Muziekcorps uit 1892 niet meer bestond. Het werd in 1928 opgeheven en ook tijdens de Eerste Wereldoorlog was het op sterven na dood. Ik ben zelf erg benieuwd wanneer deze pilaren precies zijn verdwenen, maar dat zal niet meer te achterhalen zijn.