EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5120

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Overige Verenigingen

Onderwerp 3.:

Kapteijn Mobylette Club

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kapteijn Mobylette Club

Beschrijving

Weinig sprake van casual outfit, maar wel heel gezellig. De club gefotografeerd vanaf het terras van De Huifkar op de hoek Aalsterweg-Leenderweg. Op de achtergrond De IJsgrot die vaak met een bezoek werd vereerd. Dit was de club van Piet Rijnders, die deze brommers verkocht in zijn zaak hier iets links van De IJsgrot.


Geplaatst op

20-07-2006

Reacties:

Datum: 26-07-2006
Naam: Willy van den Akker  

Links van de IJSGROT naast het gangetje daar zat bakker Sterk. Die man links op de foto dat is Piet Rijnders met zijn motor. Dat meisje met dat wit petje was de dochter van Het Wonder van Eindhoven van Poppel was de naam. Rechts daarvan achter die jonge dames ben ik zelf.


Datum: 26-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Helemaal in orde? Ik vind hem wat smalletjes. Kijk even naar de grote foto.


Datum: 27-07-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.Dommelen  
img

Willy v.d.Akker, weet je zeker dat Het Wonder van Eindhoven van Poppel was, van Poppel woonde toch met zijn kachel- en haardenzaak naast de tabakszaak van Nol van Gennip, (meen dat de voetballer Lambert van Tuyl hun pleegkind was,) of had je daar 2 van Poppels. Daarnaast slager Broekmans, dan het Wonder van Eindhoven en Saenen, dan de textielzaak Maison Select en dan de boeken- schriften- en tabakszaak van Ector.


Datum: 31-07-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Sorry beste Sienie. Na even zoeken ben ik er achter gekomen dat Het Wonder van Eindhoven van een zekere Hr.Otten was en de kachelzaak van Jos van Poppel. Met zijn zoon Jan van Poppel heb ik nog vele jaren gezongen. Van Lambert van Tuyl dat klopt ook zie foto 1212. Frans===


Datum: 31-07-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Zus en Theo Broekmans hebben op de Aalsterweg naast Ligtvoet een zaak gehad. De zaak op de Stratumsedijk was van Frans Broekmans. En zijn zoon Hans Broekmans heeft later op de Kleine Berg ook een slagerij gehad. Zus is, toen de zaak gesloten werd, verhuisd naar de Biesterweg. En verder op de Aalsterweg zaten de broers van Beek. Links de foto zaak en rechts de drogisterij. Er is in die tijd nogal eens verschoven met de winkels. Het Wonder van Eindhoven is van de Stratumsdijk verhuisd naar de Aalsterweg waar ook Coppelmans van de Leenderweg naar toe is gegaan. Maison Select van de dames Guns is van de Stratumsedijk verhuisd naar de Aalsterweg naast van de Molengraft. Hier is ook Tini van Beek gekomen met zijn Drogisterij, hij heeft vele prijzen gewonnen met zijn etalage's. Van Poppel is van de Stratumsedijk verhuisd naar de Leenderweg waar nu de AH zit. Nu ik toch bezig ben is er mischien nog een foto van het kruideniers winkeltje van Piet Rodenburg, deze zat vooraan de Leenderweg in die kleine huisjes.


Datum: 01-08-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.Dommelen  
img

Dacht dat Maison Select later vooraan op de Aalsterweg zat in het flatgebouw naast de slijterij of de sigarenzaak van Het Molentje. V.d. Molengraft zat toch naast de gez. Franken in de rij van Hoogenkamp.


Datum: 01-08-2006
Naam: Willy van den Akker  

Hallo Sienie, ik had moeten schrijven waar Theo Effting TOEN zat, daar zat OOK slager Jantje van Donk. Deze panden lagen naast elkaar en daar was een portiek waarin de deuren van die twee winkels zaten. Als je er recht voor stond dan was rechts Theo Effting en links daar zat Jantje van Donk. Is het zo goed beschreven beste Hans ? Theo en Zus Bernards zaten volgens mij toch schuin links tegenover Cafe Hoogenkamp (kan iets schuiner zijn dan dat ik het beschrijf). Ook aan die kant Firma Ligtvoet, Drogisterij van Beek (in die tijd zaten de ouders van Tiny er nog in), Flip van de Boogaart en ook die andere zaken die ik en jij zelf ook al noemden.


Datum: 02-08-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.Dommelen  
img

Hallo Willy, even terugkomen op de slagerij, heb inderdaad jouw commentaar verkeerd gelezen. Was daarna in de slagerij de Joke-bar?


Datum: 02-08-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Klopt Sienie ze zaten naast Walraven die daar een sigarenzaak hadden. (Ik dacht aan Walraven en typte v.d. Molengraft.) En Tini van Beek is van de Aalsterweg ter hoogte waar nu een bruidszaak zit verhuisd naar voor op de Aalsterweg onder de flat.
Wie weet nog hoe de banketbakker heette die in de rij van Maison Select zat ?


Datum: 15-08-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.Dommelen  
img

De eerste banketbakker in de rij van Maison Select was Vermeulen, die zat eerst op de hoek Stratumsedijk-Elzentlaan. Moest daar weg vanwege verbreding kruispunt en bouw flat. Na Vermeulen was het bakker van Rooy, daarna v.d. Poel en nu Tony. Ook had je op de Aalsterweg 2x bakker Verschuren, eentje vlak bij de schoenenwinkel van Bert de Vries en de andere een stukje verder, ik meen naast de zaadwinkel van juffrouw Verberne, dus allemaal aan de rechterkant.


Datum: 15-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Vermeulen had een Fabriek in (Wolderen) Waalre en woonde op de Demer in het stukje met de tabak, sigaren en sigarettenzaak van Van Rooijmans Muller. Best mogelijk dat de Blokker er nu in zit.


Datum: 15-08-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.Dommelen  
img

Zal dan wel een familielid zijn. Daar ik bijna zeker wist dat het Vermeulen was heb ik informatie ingewonnen bij een familie die nog altijd boven een van de winkels woont. Die het bevestigde en mij ook nog de namen van de andere bakkerszaken gaf. Kan me nog goed de zaak van Vermeulen herinneren op de Stratumsedijk hoek Elzentlaan.


Datum: 15-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Als ik het idee gegeven heb dat Vermeulen een bakkerij was moet ik dat herstellen. Het was in mijn geval een chocolaterieën fabriek. Ze verkochten zeer lekkere bonbons. Zowat per stuk in een conisch doosje, met daarover een blinkend bandje geknoopt met een lusje aan de bovenkant. Even met de nagel van de vinger er over zodat er een krul in kwam en daarna weggeven, want zelf opeten was te duur.


Datum: 16-08-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.Dommelen  
img

Heb vorig jaar nog een workshop gehad bij Vermeulen in Waalre, dan mag je zelf bonbons maken en opeten. Ook iets voor jou, Wil?


Datum: 27-10-2007
Naam: Tettie van Grunsven-Lindner  
img

Het gezin Vermeulen, van de bonbons, woonde in de jaren l950-l960 in de Petrus Dondersstraat. Wij woonden toen in de Sint Jorislaan en werden als kind ontelbare keren naar Vermeulen gestuurd om een of meerdere dozen bonbons te halen. Dat waren kilodozen. Die bonbons waren in die tijd de top.
<<< Tettie, waar is je emailadres? (Peter) >>>