Fotonr.: 2473
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 1964
Locatie 1.:Gestel |712 Oude Spoorbaan |Hagenkampweg Zuid/Hagenkampweg*
Onderwerp.: Horeca |Cafés |Gestel, 't Groenewoud

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Cafe het Groenewoud

Beschrijving Neef John van Melis maakte deze foto van het cafe van zijn grootouders Welten. Kijk verder in de buukskes van Hennie.
Geplaatst op 12-01-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 12-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Was er vroeger ook niet een café 't Groenewoud in Woensel? Er was ook een kleine speeltuin bij.Dat lag bij de spoorwegovergang aan het Vredeoord. Daar was heel vroeger op Zaterdag ook altijd een hondenmarkt. De eigenaar was volgens mij ene Kortbeek, die ook in de Kreugelstraat heeft gewoond.


Datum: 12-01-2006
Naam: Wil van Hout img

Daar heb je gekijk in Diny. De Groenenwoudseweg ging er recht naar toe. Het was net voor de overweg op het eind van de straat rechts.Er werden ook honden verkocht en aangeboden. De speeltuin was geen kleintje in mijn ogen. De ouders aan de borrel en de kinderen had men geen last mee. Het was in de zomermaanden heel erg druk. In de laatste oolog heeft de ondergrondse er een trein laten ontsporen en toen wij als jongens er gingen kijken, hingen de bomen nog vol delen van lichamen. Ik denk dat Cor Zydam uit Australie er meer over kan vertellen, want hij woonde er in de buurt. Laat eens horen Cor!


Datum: 12-01-2006
Naam: Hennie de Groot img

Gìf mèn mar 'ons' Groenewoud. 't Kuffee van Tontje Welten. Wocht, ik zal nog 's 'r inne opstuure waor Tontje mì z'n vrouw en dochter Ria en zoewn Willy opstao. En netuurlek: Der Oober Aalstrasse Boebe moeziekanten.....


Datum: 13-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks img

Was hier vroeger niet een speeltuintje bij, waar je voor een dubbeltje mocht spelen?


Datum: 13-09-2006
Naam: Hennie de Groot img

Ja zeker Ida, die speeltuin was in de Anna van Engelandstraat en die speeltuin heette 'Marijke'.
Als je de Anna van Engelandstraat in kwam had je aan je rechterhand de huizen en links eerst; 'volkstuintjes' en dan de Speeltuin. En achter die speeltuin lag nog een veel grotere en die koste helemaal niets. Dat noemde we; d'n Bimd


Datum: 13-09-2006
Naam: Matty van de Zanden img

Speeltuin Marijke met een klim-en-klauterbouwsel, de wip, de schommels, de zandbak. En als kind was de ruimte achter de speeltuin eindeloos groot. Eind jaren 50 kwam daar bruut een eind aan: de Maria van Bourgondielaan werd er dwars doorheen aangelegd. De Hertog Jan I laan vormde de achtergrens.


Datum: 13-09-2006
Naam: Hennie de Groot img

Kan je nagaan Matty, hoe wij ons voelden. Er stond vanaf dit cafe geen enkel huis meer, alleen beemd, weilanden en de Gender. Een heerlijke speelplaats voor de jeugd. Er was toen in het begin ook geen speeltuin Marijke.


Datum: 14-09-2006
Naam: Matty van de Zanden img

Ik zeg ook altijd: in mijn prilste jeugd woonde ik aan de rand van de bebouwde kom van Eindhoven. In mijn tienerjaren was het een onderdeel van Gestel met de Engelsenbuurt' . Nu is het onderdeel van het Vonderkwartier en het einde van de bebouwde kom is ver weg.


Datum: 07-01-2007
Naam: Carolus Swinkels img

Achter het café was ook een boogschuttersbaan waar ik met mijn opa regelmatig naar toe ging


Datum: 08-03-2007
Naam: Ad van Rossum img

Was er vroeger, tot laat '60, ook een café het Groenewoud op de hoek Kasteelweg Blaarthemseweg, wat ook genoemd was als café Van Son naar de uitbaters?


Datum: 02-07-2007
Naam: Joop Baert img

Toen ik in 1955 in de Princessenlaan kwam wonen was er op de hoek van de Hagenkampweg een café met veranda en achter het café was een boogschietbaan waar op zondag de boogschietclub aktief was. Als de waardin een goede bui had mochten wij dan soms even kijken als er geschoten werd. Schuin tegenover dit café zat Rens van Dijk met zijn kruidenierswinkel. Waar nu het belastingkantoor staat was alleen maar bimd waar de melkventers van Campina na hun werktijd de paarden lieten grazen. 's morgens vroeg werden de paarden dan weer opgehaald. De bimd liep helemaal door tot drukkerij Vrijdag aan de Limburglaan en de Gender (stinkriviertje) stroomde dwars door de bimd.
Vuurtje stoken in de bimd was toen een grote liefhebberij. Leuke tijd was dat in het toenmalige Eindhovense buitengebied. Langzaamaan heb ik vanaf de Princessenlaan alles tot Veldhoven vol zien bouwen en is Eindhoven wel erg groot geworden.