EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25309

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Panorama met Vestdijk

Beschrijving

Rechtsmidden is Hotel Cocagne duidelijk herkenbaar. Huize Balkwiel staat nog op de plek waar later de Lage Landen zou komen.


Geplaatst op

09-09-2010

Reacties:

Datum: 09-09-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

Links staat de Clé Schellensschool. In 1966 kreeg ik daar mijn eerste volle baan als onderwijzer van de tweede klas. Vooraan midden is de gymzaal. Links het schoolgebouw zelf en in het midden, in het verlengde van de gymzaal, de oorspronkelijke beheerders/conciergewoning. Nu staat er de Vestedatoren en de appartementen aan de Vestdijk. In de plint van de appartementen zijn diverse ondernemingen gevestigd.


Datum: 10-09-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Ties, was hier een kleuterschool bij. Mijn oudste ging hier in 1968 of 69 voor het eerst naar school en dit gebouw staat me voor de geest.


Datum: 10-09-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

Inderdaad Ad was daar destijds ook een kleuterschool bij. Ik zal proberen nog wat namen op te sporen.


Datum: 10-09-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

De kleuterschool zat in de lokalen op de begane grond. De hoofdleidster was toen Magda Lonussen. De lagere school zat op de eerste etage. In 1966 waren de volgende leerkrachten daar aangesteld: Jos Teurlings, hoofd der school; Maria Wigant; Marjan Gijsbers; Cecilia van Goethem; Cor Knuvelder (zus van Gerard, de letterkundige en rector van het St. Joriscollege); Mijntje Peters; Gerard Maas; Ties van den Berge.


Datum: 10-09-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

De school is destijds door koningin Juliana geopend. Foto's van die gebeurtenis hingen in de hal van de school, maar ik weet niet waar die gebleven zijn. Ik heb maar een jaar aan de school gewerkt. Ik kreeg namelijk verkering met een van de onderwijzeressen, Mijntje Peters en dat betekende, ook nog in die tijd, dat een van de twee weg moest. Mijn volgende baan werd de Titus Brandsma Mavo aan de Jacob Frankaertweg in Woensel waar ik vervolgens dertien jaar met veel plezier heb mogen werken. Ik werkte daar overigens in 1966 al op de zaterdagochtend en gaf daar toen de muziek/zanglessen.