Fotonr.: 2564
Bijdrager Jannie Hansen-van Zutphen
Jaar: 1955
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Gestelsestraat
Locatie 2.: Gestel |711 Schrijversbuurt |Hoogstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Gestelsestraat

Beschrijving De Gestelsestraat die hier uitkomt op de Hoogstraat. Links het pand waar opticien Buisman zat. Wie kent ze nog?
Geplaatst op 18-01-2006

Reacties

Datum: 30-01-2006
Naam: Hennie de Groot img

Ja hoor, Jannie, die ken ik nog en nog steeds. Ik woon op Vaartbroek, in het winkelcentrum Vaartbroek hebben de kinderen Buisman nog steeds een opticienzaak. En het zijn nog steeds vakmansen. Ik maak regelmatig nog wel eens een praatje met hun over 'ons' aauwe Gessel. Achteraan op de foto waar die bestelauto staat, was vroeger de groentewinkel van van Kaathoven. (Die staan nu nog met groenten op de markt. Dit was ook de straat, dit stukje Gestelsestraat, waardoor wij vroeger door naar school moesten in de Ploegstraat.


Datum: 30-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

De familie van Kaathoven heeft ook lang in de Kreugelstraat gezeten met hun groentenhal. Drieka van Kaathoven zwaaide daar de scepter en regelde alles. Zo zorgde zij er voor dat de zonen op tijd weg waren om naar de markten te gaan. De twee dochters Mientje? en Tonnie moesten het huishouden doen en meehelpen in de groentenhal.


Datum: 30-01-2006
Naam: Hennie de Groot img

Dat klopt helemaal. Mijn broer Jan is toen indertijd 'kammeraad' geweest met een van de zonen.
't was wat met die mannen van van Kaathoven, ik moet er toch eens een stukje over schrijven, want het waren zo als ze toen noemde; Verrukkes van jong.


Datum: 30-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Ja Hennie die jongdaar had Drieka d'r handen vol aan! Ik weet nog dat er eentje een zwaar auto-ongeluk heeft gehad, het was een wonder dat hij dat had overleefd. Hij was toen samen met een jongen van een café uit Gestel.


Datum: 30-01-2006
Naam: Jannie v. Zutphen img

Welke kinderen van Buisman? Ze hadden er geloof ik een stuk of 8. Cootje, José, Pieter, Gerrit-Jan, Willem-Maarten, Sybille, Misschien weet jij de rest nog Hennie. Maar ik dacht dat Pieter de zaak overgenomen heeft.


Datum: 30-01-2006
Naam: Hennie de Groot img

Even gekeken, volgens mij sowieso Pieter en Jose.
Maar als je kijkt op www.buismanbrillen.nl daar staat een foto op van de 3 kinderen die in de zaak zitten.


Datum: 31-01-2006
Naam: Jannie v. Zutphen img

Ik heb even naar mijn schoonzus Hennie in Duitsland gebeld, want die kwam er vroeger dagelijks over de vloer. Woonde tenslotte om de hoek. Zij noemde ook nog de naam Liesbeth. Tegenover Buisman zat ook nog een dames kapsalon van Mia ? De naam Hendriks wordt genoemd, maar dat is niet zeker. Als je de familie Buisman ziet, doe ze dan maar de groeten van Hennie en Willie Hansen.


Datum: 24-02-2006
Naam: José Roestenburg img

Haha, leuk om dit hier zo te lezen. Per ongeluk gevonden via Google. Ik ben José en dat van die 8 kinderen dat klopt. In de rij namen hoort inderdaad Liesbeth er nog bij maar ook Mieke. Tenminste dat zijn de namen die ze van hun ouders kregen. Een paar hebben zelf voor een andere of kortere naam gekozen. De winkel in de gestelsestraat was inderdaad door Pieter overgenomen maar die zaak bestaat inmiddels niet meer. In Vaartbroek heeft Willem de winkel overgenomen en staan Pieter en Liesbeth bij hem in de zaak, evenals Willem zijn vrouw die ook Liesbeth heet. Sybilla heeft haar eigen zaak in Boxtel en staat tot ver in de omtrek heel erg goed bekend. Zelf ben ik niet het opticiensvak ingegaan maar ben ik hoefsmid geworden.
Ik herinner me dat tegenover ons ook de koster en zijn vrouw woonde. Dat waren Noud en Jo Heeren. Ik zal mijn moeder wel eens vragen of ze nog wat kan vertellen over de straat. Als ik er nog wat leuks van weet te melden zal ik dat hier nog wel op de site erbij schrijven. Zelf heb ik ergens nog wel foto's liggen van de straat en de stad gezien vanuit de kerktoren, want als de klok kapot was moest mijn vader altijd naar boven om de klok te repareren. Misschien zijn die foto's leuk om hier nog ergens te plaatsen.
Groetjes van José


Datum: 20-03-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt img

In het rechtse huis van de tweekapper die je in de verte aan de Hoogstraat ziet, zat Garagebedrijf Frits van Werde. Door een smalle gang kon je met de auto achterom naar de werkplaats of naar de garageboxen die achter verhuurd werden. Aan de straat stond indertijd dan nog een Caltexpomp, 'kijkglas moet vol zijn, zonder luchtbellen afleveren'.


Datum: 27-07-2006
Naam: Marga van Vugt img

Liesbeth Buisman zat bij mij in de klas op de H. Hartschool, ik heb nog een klassenfoto waar ze op staat, zal deze inscannen om toe te sturen, de foto is gemaakt schooljaar 1964-65.


Datum: 27-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Strak plan Marga, inscannen en op de site die foto, ik ven benieuwd. Ik heb nog een poosje achter Liesbeth aangelopen, maar was nog niet op de leeftijd dat ik wist hoe dat goed aan te pakken. Volgens mij zat Liesbeth ook nog op hobbyclub De Ploeg. Bij haar ouders en daarna bij Pieter, haar broer, heb ik tot enige tijd geleden nog elke keer mijn bril gekocht. Het zou goed kunnen zijn dat Liesbeth nog steeds bij haar broer Jan Willem werkt, die aan het Wijngaardplein een optiekzaak runt. Vader bouwde indertijd stoomlocomotieven op een dusdanige schaal dat je er achterop mee mee kon rijden.


Datum: 30-07-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel img

Het credo van Buisman in de jaren 60 was:
In het land der brillen, is Buisman koning, stond met grote letters in de etalage.
Pieter heeft de winkel overgenomen aan de Gestelsestraat. De winkel aan de Gestelse straat bestaat inmiddels niet meer. Zoon Willem heeft nu een winkel in winkelcentrum Vaartbroek, waar Pieter en Liesbeth nu ook werkzaam zijn.
De kwaliteit die destijds gold, is niet veranderd, zelfs nog verbeterd.


Datum: 30-07-2006
Naam: Gerry Boons. img

Over van Kaathoven even verder zijn de namen van de dochters wel goed ? Van Kaathoven en zijn vrouw zijn bij hun dochter Alice in gaan wonen, helaas zijn ze beide kort naar elkaar overleden nog niet zo heel lang geleden. Dochter Alice en haar man Peter Herlings staaan nu nog steeds op de markt onder de naam Herlings van Kaathoven. Van Kaathoven kwam vroeger ook met paard en kar door Eindhoven met vooral zijn fruit.


Datum: 06-11-2006
Naam: Henk den Exter img

Over Koster Heeren, zijn vrouw woont nog op de Hoogstraat, hij is enkele jaren geleden overleden en begraven op het Catharinakerkhof, Mevr. Heeren hield de scholen toendertijd schoon. Koster Heeren is 2x in dienst geweest in de H.Hartkerk, daartussen heeft oud-koster Maas uit de Gestelsestraat de tussentijd opgevuld en een ploeg van vrijwilligers waaronder Hans Rooijackers, Peter Schellekens, Arnold Dekkers (zoon van de Wiskunde leraar St.Joris) Lusivic van de Geest en ik zelf.


Datum: 06-11-2006
Naam: Henk den Exter img

Ludovic van der Geest moet het zijn en Fred van der Ven was ook een vrijwilliger in die tijd.


Datum: 10-04-2007
Naam: Hans Vlemmings img

Willem van Kaathoven was degene die dat ongeluk overkwam. Hij heeft jarenlang als standwerker op de markten in nederland gewerkt. Van dat ongeluk had hij een mank been over gehouden. Maar hij is een paar jaar geleden overleden.


Datum: 12-04-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel img

Hebben ze ook een zoon die Mario van Kaathoven heet, deze zou nu ± 50 jaar zijn, als dat zo is dan was ik vroeger bevriend met hem.


Datum: 20-03-2008
Naam: Hein Delissen img

Mijn lagere schooltijd op de Heilig Hartschool in de Ploegstraat gezeten tot 1944. Ik herinner me in die tijd dat de koster van de kerk Rutten was. Hij had een sigarenzaak tegenover het cafe van van Berkel op de hoek Gestelsestraat-Hoogstraat. De heer Rutten was getrouwd en had een dochter. Hij is op 'n niet sympathieke manier ontslagen als koster! Ik zelf woonde in de Gestelsestraat 126.


Datum: 29-05-2008
Naam: Ad Pluijm img

Rechts achter die mooie zwarte slee op de hoek Hoogstraat / Gestelsestraat zat in mijn tijd kruidenier Notte of Notten en die garage was volgens mij autoverhuurbedrijf als ik het goed heb Giovanni en garage verhuur.


Datum: 29-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave

Hans Vlemmings, het was niet allen Wim van Kaathoven die bij dat ongeluk betrokken was, Volgens mij waren ook zijn broer Johan en Arie van Hugte bij dat ongeluk betrokken. De dochters van Kaathoven waren Jo en Tonnie.


Datum: 29-05-2008
Naam: Petri van Gelder img

De dameskapsalon aan de Gestelsestraat was van Mevrouw Schwartz en Mia Kauffeld was daar 1e kapster in de jaren 1955 / 1960.


Datum: 17-01-2009
Naam: Henk den Exter img

Mia heeft de kapsalon van mevr. Schwartz overgenomen, heeft er ook nog lang boven gewoond. Is daarna naar Aalst en Valkenswaard verhuisd en woont nu in Nuenen.Dhr. Rutten was zeker een van de kosters van de H,Hart van Jezus, Ook dhr, Harrie Maas is lang koster geweest voor en na dhr. Noud Heeren.