EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3600

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Gestelsestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Verdenza / DC Denkers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Verdenza in bloemen

Beschrijving

Op de zijkant en aan de achterkant van Gestelsestraat 2 zijn in groen de muren van de oude sigarenfabriek nog te zien. Aan de achterkant is aan de gerenoveerde vensters de vroegere vorm van de ramen van de fabriek nog te zien. Uit de bouwvergunningen blijkt dat J. Verhoeven de fabriek terugkocht. Gestelsestraat 2 Verhoeven, J. V Vernieuwing 1926 395 Gestelsestraat 2 Verhoeven, J. V Fabriek tot 2 bovenwoningen 1931 30 Uit de daklijn valt op te maken dat de voorgevel een eind terug moest.


Geplaatst op

25-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-03-2006
Naam: Netty ten Hartog Denkers  
img

Hallo Hans, je foto en informatie betreffende Verdenza gezien en ik vind het heel interresant. Op welke manier ben jij aan deze informatie gekomen, want het boeit me enorm.


Datum: 25-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De bouwvergunningen zijn op te zoeken op de site van het RHC-e. De kranten zijn geindexeerd. Deze index staat ook op internet. Het is alleen een kwestie van het juiste microfiche in een lezer en als wat je ziet interessant genoeg is naar een van beide lezers met printer. Verder is het een zaak van rondfietsen, rondkijken soms aanbellen en vragen. Zo werd mij op Wilhelminaplein 12 (foto 3598) de toestand van het interieur uit de doeken gedaan.


Datum: 20-03-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Hans, ik kwam bij de site Kamer van Koophandel onder de naam sigarenfabrieken Gestelsestraat 2 het volgende tegen: Larrango y Cia. Opheffing 19-05-1927 Bierings/van den Dungen.
Jij geeft aan: Gestelsestraat 2 Verhoeven.J.V.Vernieuwing 1926 395.
Ik weet niet of je hier iets aan hebt.


Datum: 05-12-2007
Naam: Sjaak Teeuwen  
img

Hallo weet iemand nog dat een stukje verder aan de rechter kant een groente en fruitwinkeltje was? Er is nou een straat doorgetrokken geloof ik. Aan de achter weg was geloof ik rijschool Kantelberg die ook in een garage Vespa's verkocht.