EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2566

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat. (1)

Beschrijving

Hoogstraat met rechts het Rozenknopje en afslag naar de Gestelsestraat.


Geplaatst op

18-01-2006

Reacties:

Datum: 23-01-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Deze foto is dus genomen vanaf het boekwinkeltje van Hansen. Familie Jannie?


Datum: 24-01-2006
Naam: Jannie v. Zutphen  
img

Jawel, ik ben getrouwd met de zoon. Willie Hansen. Ze hadden daar ook nog 2 meisjes. Dienie en Hennie. Als ik goed begrepen heb, ben jij familie van Guus van het Postkantoor. Groetjes van Willie van uit Frankrijk.


Datum: 24-01-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Heel goed, ik ben de zoon van Guus van Helvoirt. En ik kwam dus wel eens in het boekwinkeltje. Een grandioze site is dit zeg, heel verslavend. Jullie zijn dus in Frankrijk gaan wonen begrijp ik. Dan zijn jullie me voor gegaan, want ik heb ook plannen om mijn kameraad achterna te reizen, die zijn stek nu gevonden heeft in Tournon d'Agenais


Datum: 21-07-2006
Naam: Marga van Vugt  
img

Van 1959 tot, ik dacht, 1976 heb ik gewoond op Hoogstraat 12, naast Arie van Mil.
Wat geweldig om deze foto te zien, de herinneringen/beelden schieten door je hoofd. In de kleine huisjes 16-18 (smalste huis van Eindhoven) woonden drie vrijgezelle zussen, die altijd iedere bal die in hun tuin terecht kwam, doorsneden. De zussen zijn, toen de pandjes werden afgebroken, verhuisd naar de Gestelsestraat. In het hoekhuis woonde een familie die later woonde in de buurt van de Bennekelstraat.
Ook herinner ik me de brand bij de busgarage op de hoek van de Meckelenburgstraat en nu Mauritsstraat. vroeger was er nog geen weg maar een veld waar altijd grote vrachtauto's stonden geparkeerd. Ook was er volgens mij aan de overkant van Hoogstraat 12 een kippenboer, kan ik me echter maar heel vaag herinneren.


Datum: 21-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dat veld / zandvlakte was dus daar in deze tijd en die vrachtautoos waren de oranje kraanwagens van Hezemans. Voor onze tijd hadden ze het over 'Het perd van Hezemans', maar dat is dus in de loop der tijd de kraanwagen geworden.


Datum: 22-07-2006
Naam: Marga van Vugt  
img

De kraanwagens keken we op uit, nu ik het lees, weet ik het weer, nee het waren lange aanhangers, die daar stonden, waar we als kind op speelden en dan met de nodige smeervlekken thuis kwamen.


Datum: 05-08-2006
Naam: Frans Smits  
img

Mijn ouders hebben tot 1956 op Hoogstraat 20 gewoond. Wij woonden daar met z'n zessen, mijn ouders, twee broers, een zus en ikzelf. Een tante van mij, Drika Smits had daar aan de voorzijde een slijterij. Wij woonden aan de achterzijde van dat pand. Naast ons woonde toen de familie van Bas Hoppe. Omstreeks 1956 zijn we naar de Laagstraat in Gestel verhuisd. Ik herinner me die Zandvlakte met die aanhangwagens ook nog vaag. Ik ben al lang op zoek naar een foto van Hoogstraat 20 met de voorgevel erop, maar tot nu toe nog zonder resultaat.


Datum: 05-08-2006
Naam: Michel van Mil  
img

Op Hoogstraat 16 is Arie van Mil begonnen met zijn beddenzaak. Jaren later kwam no. 14 er bij, weer later werden de panden Hoogstraat 16-18-20 gesloopt. Naast de winkel op Hoogstraat 16 woonden de gezusters Sanders-de Corte (of de Korte?). Dat waren inderdaad 3 nogal knorrige vrijgezellen.
Naast Sanders woonde inderdaad Hoppe, die bij Philips werkte en iedere Zaterdag de Philps Koerier rondbracht.
De reden van de afbraak van genoemde panden aan de Hoogstraat was dat er een snellere verbinding moest komen vanaf de Brandweerkazerne aan de Edenstraat naar Woensel, omdat in Woensel toen zeer veel werd bijgebouwd.
Marga, de kippenboer aan de overkant heette Oldenhave. Hij woonde naast boer Basten'.


Datum: 17-11-2006
Naam: Henk den Exter  
img

Op de zandvlakte, kruising Mauritsstraat, Hoogstraat en Edenstraat stond het kokoshuis. (kokosmatten e.d.) Rechts t.o. het Rozenknopje kun je het pand zien waar vroeger Spieringskleding heeft gezeten, en verderop Fam. Ton van der velden zoon van Pieter van der Velden, de aannemer, en links autoverhuurbedrijf gebr. van Werde, Frits en Wim, Frits was getrouwd met Riet van Bakel ook uit de Palingstraat. en links vooraan heeft de koksmaat of de voorloper er van gezeten. De huisjes tussen van Werde en slager van Tuyn waren van Familie Timmermans.


Datum: 27-11-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Was er achter bij Arie van Mil op de eerste etage niet een grote ruimte waar wij eens een soort uitvoering hebben gehouden voor de buurt? Of was dat bij een ander pand daar in dat rijtje?


Datum: 27-11-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Boekwinkel Hansen aan de Hoogstraat, daar kwamen wij elke morgen langs op weg naar de H.Hartschool. In de etalage lagen altijd tijdschriften met wikkels op strategische plaatsen, zal wel De Lach geweest zijn.


Datum: 27-11-2006
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Ook wij kwamen een paar keer per dag langs Hansen, vanuit de St.Martinusstraat naar H.Hartschool, en zagen daar de meer interessante tijdschriften in de etalage liggen, ik herinner mij de naam Zonnevrienden of zoiets


Datum: 08-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Gebr. v/d Velden zaten op deze foto aan de rechter zijde. De eerste lantaarnpaal rechts daar steekt een pand naar voren, dat is de oude noodkerk en daar voor zat het aannemersbedrijf, die zijn later het vloerenbedrijf Parka Plex begonnen. Het kantoortje zat naast het woonhuis van v/d Velden. Later werden ze alleen verkoper van de tarket strepen die op de weg werden geplakt o.a. ook zebrapaden. In 1959 ben ik er begonnen en heb er 4 seizoenen gewerkt.


Datum: 08-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

De familie Hansen was een boekwinkel, maar in mijn herinnering ook een bibiliotheek. Ik ging daar boeken lenen voor mijn ouders. Dit zit tenminste in mijn geheugen gegrift.


Datum: 10-07-2008
Naam: Jannie Hansen  
img

Goed onthouden Ad. De familie Hansen had inderdaad een kantoorboekhandel en bibliotheek aan de Hoogstraat 65. Je kon er boeken lenen en ze verkochten er tijdschriften, kranten, boeken en allelei schrijfwaren. Ook kon je er terecht voor het repareren van vulpennen.