EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3961

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat 50 blijkt 59

Beschrijving

Hoogstraat huisnummer 50. Ligt tussen het Rozenknopje en de vroegere boekhandel van Hansen in. Volgens mij woonde hier kleermaker van Luijt.


Geplaatst op

26-04-2006

Reacties:

Datum: 26-04-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dan weet je vast ook wanneer dat geweest is Hennie. Ons Pa kan het zich niet herinneren. Wel herinnert hij zich de familie Claus, waarvan de man machinist op de tram was. Mijn opa bracht hem zijn pensioen nog voor enige tijd. Die ontving hij bij de Meijerij voor mijnh. Claus. Er heeft ook nog een Mevr. Bos gewoond, die op de bewaarschool voor de klas stond. Jannie van Zutphen zal e.e.a. wellicht nauwkeuriger uit kunnen leggen, omdat de Fam. Hanssen het pand voor een aantal jaren bij hun boekwinkeltje getrokken hebben.


Datum: 27-04-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Nou, Giovanni, het is in mijn jeugdjaren geweest. Een zoon van de Fam. van Luijt, Willy, heeft nog bij mij op de kleuterschool gezeten. Ik kan me helaas niet herinneren of dat ook op de lagere school zo was. Want er waren zoveel kinderen, dat er 2 of 3 eerste klassen waren. En na de oorlog heeft kleermaker van Luijt voor mijn broer Jan een Engels uniform vermaakt tot communiepakje. Ook mijn broers wisten van deze kleermaker.


Datum: 27-04-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Hans van de stad uit gezien werden de huizen toch links oneven genummerd? Was dat bij ons in Gessel anders? Dit huisje staat naast het Rozenknopje. Dat is vanuit de 'stad' links.


Datum: 27-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Even verder nadenken Hennie. Vanuit Eindhoven links? Dan kan dit nooit nr 50 zijn. En kijk eens goed? Nummer 59! Ach dan is dit het Rozenknopje zelf. Eind goed al goed.


Datum: 27-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

In 1970 café 't Rozenknopje Wed. Truus (Geertruda) van Berkel-Jonkergouw Hoogstraat 59.
Boekhandel F. Hansen Hoogstraat 65.


Datum: 27-04-2006
Naam: Henniedegroot  
img

Hans, dit kan toch niet de officiele nr. 59 zijn? Als het huis er naast nr 65 is, waar is dan 61 en 63?
Het Rozenknopje is inderdaad nr. 59 maar, die deur van de hoofd ingang die in de gestelsestraat valt, weet jij of daar een nummer bij staat?


Datum: 09-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Opa Kneepkens zat als kleermaker in dit pandje volgens Gosgerbo, en oma in het cafe.
In 1920 was Lemmens de uitbater als opvolger van Kneepkens. Zie foto 3105 en ik zie even geen verschil, behalve en daar zit het 'm volgens mij, twee deuren. Het achterste gedeelte van de hoge bouw is dan waarschijnlijk een apparte woning geweest. Ik wil nog even eigenwijs zijn, sorry.